skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Daniel Ramhov: ”Skall framförallt vara kul att spela fotboll med oss i Hjärnarps GIF”

Hallå där…Daniel Ramhov, tränare Hjärnarps GIF dam.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag känner mig bra och frisk än så länge, så inga problem med det. Vardagen är rätt trist just nu med att man skall jobba hemifrån och inte kan vara på jobbet. Mitt arbete är rätt så praktiskt och många möten med olika personer, vilket inte är möjligt just nu. Så den sociala biten att träffa folk på jobbet och när jag jobbar saknar jag jättemycket.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Ja det är jättetråkigt att är så för många föreningar runt om i landet, för egen del har vi kunnat träna med 8 pers gränsen på konstgräsplanen i Hjärnarp som är nästintill klar. Klubben har satsat på detta med eget kapital så det har känns bra och kunnat ha den möjligheten att kunna träna utomhus som det är rekommenderat att göra.

Vilka spelartapp har ni?
– Våra förluster är Lovisa Mann, Maria Thoft Soares, Wilma Adolfsson Vejby IF, Annie Karlsson mv ,slutat, Elin Elofsson, Jenny Tagesson slutat (på grund utav skador).

Vilka nyförvärv har ni?
– De nya som vi har värvat är Egzona Shkupolli af, Erika T Bengtsson mf, Matilda Svensson mf, Nicole Heywood mb, Hanna Svensson mb och Louise Nilsson b.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Det vi sträva efter är att vi ska ha en spelidé som vi kan bygga på detta året och utveckla. Förra året fick vi inte riktigt den tiden till att bygga upp vårt eget spel utan mer fokuserar på att ha laget intakt. Förhoppningarna är att vi kan vara med och fightas om segern i varje match och att vi vågar föra spelet och ta för oss mer.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Jag och min ass.tränare Jonna Ahlberg har tillsammans kommit fram till en spelidé i grunden som vi hoppas och tror på skall bära frukt denna säsong. Sen är det klart att man inom denna spelidé kan anpassa sig efter vad vi har för spelare till förfogande i matcherna. Man bra om alla dra åt samma hålla för då blir det mycket enklare att coacha dem. Vår filosofi är att kom och träna med oss och ha att det skall framförallt vara kul att spela fotboll med oss i Hjärnarp. Lägger stor vikt på sammanhållningen och att vi har givande träningar som utvecklar spelarna hela tiden.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Madelene Jonsson är vår kapten i år. Hon är en av grundspelarna i laget. Visar mycket vilja, känslor och kämparglöd i matcherna. Kan spela på nästintill alla positionerna på planen och är en riktigt vinnarskalle. När hon pratar då lyssnar alla.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern?
– Den ser riktigt bra ut med en del derbyn som väntar. Det ser ut att bli en rolig och utmanande serie i år. Hmmm..svår fråga vem som kan ta serien, en del som vi aldrig har mött så kan inte riktigt uttala mig om deras chanser. Men skulle jag gå på det lagen vi har mött så tror jag att Båstad kan bli mycket farliga i år, de hade sitt första år förra säsongen i seniorsammanhang och gjorde det bra. De spelar både bra och fin fotboll tycker jag.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Shit..måste man avslöja det här liksom haha, skämtosido tror antingen att Egzona Shkupolli eller My Eriksson gör det.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Det var en bra fråga, just nu är det en pizza som heter little sister från pizzerian Little Mama´s i stan med Tomatsås, ost, chevre, valnötter, ruccola och honung som är sjukt god. Den är min favorit.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close