skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Mikael Alm tränare Västra Karups IF dam: ”Kommer spela en fotboll med mycket variation”

Hallå där…Mikael Alm, tränare Västra Karups IF dam.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin
– Tack, jag mår bara fint och har varit förskonad från sjukdom. Givetvis har vardagen påverkats men nu när vi har levt med pandemin ett bra tag har man anpassat sig till en mer isolerad vardag än förr. Sen, som alla andra, vill jag såklart ha en mer normal vardag men det kommer nog tyvärr dröja ett bra tag till.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi avbröt säsongen 2020 några veckor tidigare än planerat och har haft uppehåll från gemensamma träningar fram till i mitten av januari då vi startade upp säsongen 2021 med anpassade träningar i mindre grupper. Under uppehållet har spelarna själva tränat fys.

Vilka spelartapp har ni?
– Vi har tappat tre spelare som regelbundet spelade i div 2 laget och ungefär lika många som framför allt representerade div 4 laget.

Vilka nyförvärv har ni?
– Två helt nya spelare in och några stycken som gör comeback efter uppehåll. Inte omöjligt med någon/några till som gör comeback under säsongen.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Vi kommer spela en fotboll med mycket variation där vi som lag får värdera när det är läge för bollinnehav och när det är läge för att sätta fart på bollen i djupled. Det är svårt, kräver mycket träning och spelarna behöver ha förtroende för varandra på planen. Resultatmål för våra lag vill jag sätta tillsammans med spelarna och i o m att vi inte har kunnat träffas i lugn och ro så kommer det dröja lite innan vi spikar våra resultatmål. Sen har jag egna målsättningar vad gäller prestation och där vill jag bl.a. att alla mina spelare individuellt ska utvecklas och bli bättre fotbollsspelare, oavsett deras nuvarande nivå eller ambition.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Jag har en grundidé om hur jag vill att fotboll ska bedrivas, både försvars – och anfallsmässigt. Sen tittar jag på vilka styrkor och svagheter som finns i truppen och sätter detaljerna i spelet efter det. Samtidigt så jobbar vi under säsongen upp svagheterna och försöker utveckla styrkorna än mer.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Inte bestämt än. Det som enligt mig är viktigast för en kapten är att alltid sätta laget framför sig själv.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Vi börjar med div 2. Eftersom jag är så pass ny i föreningen och inom damfotboll så ska jag ärligt säga att jag har dålig koll på lagen i serien. Några lag hade vi förra året så dom vet jag lite mer om såklart. Ryktet säger dock att det kommer bli en tuff serie så gäller att komma väl förberedd till säsongstart. Helsingborgslagen tror jag kommer ligga i toppen och även Ängelholm som har något spännande på gång. Två lag som hade det något kämpigt förra året var Trönninge och Centern så måste jag nämna några lag blir det dom bägge.

– När det gäller div 4. Kul med en serie med många lag runt omkring oss som bjuder in till häftiga matcher. Lika dålig koll här får jag erkänna men skjuter från höften och säger att Viken och Ljungbyhed kommer högt upp i tabellen och att Hjärnarp och Munka Ljungby får det tufft.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– I div 2 är Marie Schön en spelare som kan vara på rätt plats och peta in en skottretur alternativt avlossa skottet själv i bortre krysset. I div 4 tror jag stenhårt på att Ingrid Lindström nickar in en väl avvägd hörna slagen av talangen Cornelia Rahmberg.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Är en typiskt tråkig allätare men om inte minnet sviker mig har jag nog beställt en pizza med kebab på (förutom ost och tomatsås såklart) flest gånger.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close