skanesport_desktop-panorama-1

Fotboll

Markus Karlsson i Sösdala IF: ”När säsongen drar igång så kommer de va ett organiserat kosläpp”

Hallå där…Markus Karlsson i Sösdala IF.

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Min form just nu är helt okej tycker jag. Är absolut inte i någon toppform men den hade även kunnat va mycket sämre än va den är. Träningen som jag har kört i vinter har varit löpning och träning med egen kroppsvikt hemma.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat? Ditt nuvarande lag och position?
– Min karriär började i Sösdala IF när jag var 7 år gammal. Har varit trogen spelare sen dess. Var och provtränade för Vinslöv vid ett tillfälle, men blev inte mer än så. Där är inget som slår vår sammanhållning i laget.

Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Den roll jag trivs bäst med på planen är nog att peppa. Försöker få igång laget så gott jag kan. Brukar vara igenom att skrika allt vad jag kan. Försöker alltid va så positiv som möjligt.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Våra möjligheter inför 2021 ser riktigt bra ut tycker jag! Känns som alla i laget är riktigt taggade. När säsongen drar igång så kommer de vara ett organiserat kosläpp ni kommer få se. Kommer vara ren glädje när vi springer ut som ett starkt lag och kör på som bara Sösdala IF kan.

Vad gör du i det civila?
– Jag jobbar som stensättare. Och när jag inte spelar fotboll, så spelar jag lite padel och umgås med nära och kära.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode
– Har inga direkta rutiner inför matcher. De är de vanliga, äta bra, dricka bra. Behöver inte mycket för att tagga till, men bra musik i bilen på väg till matchen gör sitt. Och stämningen i vårt omklädningsrum göra så att ingen går ut på plan otaggad.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Kalle Frykmalm! Jag vet inte hur han gör de! Han bara gör de.

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Så länge där är ett omklädningsrum, duschar som funkar och plats för publiken att sitta så är jag mer än nöjd. Sen är där en idrottsplats som skiner lite extra men de vet vi alla vilken den är.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Ja de är en riktig bra fråga. Tro de eller ej men jag kollar knappt någon fotboll alls, har riktigt dålig koll på olika spelare. Men asså Zlatan hade säkert varit rolig att ha i laget. Han verkar va en rolig spelevink men vet inte om han hade varit nöjd med att sitta på bänken. För har jag inte helt fel för mig så spelar jag och han på samma position!

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– Har faktiskt aldrig tänkt på det. Är nog rätt avkopplad alltid. Gillar när det händer saker, och när jag umgås med nära och kära. Är nära och kära glada är jag glad och då kan man va avkopplad.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close