skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVanneberga IF

Jens Larsson i Vanneberga IF: ”Allt handlar om att vinna fotbollsmatcher och det är tufft, det gör ont”

Hallå där…Jens Larsson, tränare i Vanneberga IF

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Ja, vad ska man säga. Ingen kunde väl i sin vildaste fantasi tro att när väl Covid-19 bröt ut för ca 1 år sen fortfarande skulle härja fritt och hårt som den gör. Men vad ska man göra, det är bara att följa restriktionerna och leva efter dem och förhoppningsvis går vi mot ljusare tider. Och ja, än så länge har jag klarat mig men det är ju lite vanskligt och farligt att säga så.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Så fort som restriktionerna ändrades och vi fick träffas och träna i 8-grupper har vi varit igång 3ggr/veckan. Självklart är det inte optimalt att träna i 8-grupper och jag hoppas såklart att det ändras inom kort så jag som tränare kan planera och göra lite andra övningar. Samtidigt är det som det är och det är bara att acceptera och grabbarna har kört på och varit positiva rakt igenom.

Vilka spelartapp har ni?
– Inga spelartapp och det är vi såklart nöjda över.

Vilka nyförvärv har ni?
– Inför denna säsong har vi fyllt på med 8 st spelare. Mestadels yngre grabbar som är skolade i större klubbar som är riktigt sugna på seniorfotboll, även spelare med kvalité från lägre sammanhang som är riktigt sugna på att visa att man även håller i div 4. Spelarna är Viktor Thell (Degeberga), Dennis Knutsson (Åsum), Markus Svensson (Degeberga), André Wasik (Kfc), Linus Pettersson (Kfc), Melker Knutsson (Kfc), Alexander Hultén (Nosaby), Lukas Nilsson (Everöd)

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– En fotboll som är vägvinnande, som klarar av att anpassa sig efter situation och motstånd. Med andra ord, vi måste vara mer flexibla än tidigare och det är inget som säger att possession är viktigare än rakt och långt eller vice versa. Allt handlar om att vinna fotbollsmatcher och det är tufft, det gör ont. Målsättningen är alltid att vinna varje match.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Som föregående svar men såklart är det truppen som styr matchplanen. Vår spelidé håller vi för oss själva.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Inte bestämt det i skrivande stund, vi får se helt enkelt.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Serien ser tuffare ut än på länge.Jag säger pass på vilka som får svårt respektive vilka som är favoriter.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Troligtvis nån av alla mina forwards som har näsa för målet, varför inte Niklas Svensson som vet vad som krävs..

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Gärna kebab.

Foto: Privat

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close