skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Kan någon utmana Malmö FF i årets allsvenskan?

Allsvenskan är nu äntligen mindre än ett par korta månader bort. Helgen 10:e-11:e april så spelas den första omgången närmare bestämt och längtan är som vanligt enormt stor hos alla fotbollssupportrar i vårt avlånga land.

Titelförsvarare är ”som vanligt” Malmö FF efter att man säsongen 2019–2020 lyckades med att sparka hem sitt 21: a SM-guld, med det så ryckte man även ytterligare ifrån IFK Göteborg med sina 18 SM-guld. Spelbolagen har dock sagt sitt vilka som är storfavoriter för ännu ett SM-guld och det är såklart även Malmö FF, odds på samtliga lag som kommande svenska mästare hittar du på vem vinner allsvenskan 2021 odds.

När man tittar närmare på MFF:s trupp så ser den fortsatt lika stark ut som tidigare även om det kan förväntas att man kommer att ersätta lånet Isaac Kiese Thelin som gått på nytt lån till Kasimpasa i Turkiet från sin belgiska klubb Anderlecht.

Samtidigt så ryktas även Anel Ahmedhodzic vara på väg till italienska Atalanta för cirka 80 miljoner kronor. Skulle köpet bli av så kommer inte övergången att ske förrän den 1: a augusti på grund av att det italienska transferfönstret är stängt.

Skulle övergången bli av till det nämnda beloppet så innebär det även att det enbart är cirka 3 miljoner kronor från klubbens tidigare transferrekord. Det tidigare rekordbeloppet för MFF sattes när Zlatan Ibrahimovic såldes till Ajax sommaren 2001 för cirka 83 miljoner kronor. Säljs Anel så kommer även han att ersättas och här har MFF bland annat redan haft blickarna på den tidigare publikfavoriten i Hammarby, Björn Paulsen, som till vardags numera spelar i FC Ingolstadt i Tyskland.

Finns det då något eller flera andra lag som kan utmana MFF om guldet?

Det korta och enkla svaret får här bli nej det finns det inte. När MFF också har fått behålla seriens bästa spelare i Anders Christiansen och när redan en stark trupp ska spetsas ytterligare så ska det väldigt mycket till om inte MFF står som svenska mästare för 22: a gången när även säsongen 2021–2022 summeras.

IFK Norrköping, Stockholmslagen och BK Häcken förväntas bli lagen som slåss om platserna bakom Malmö FF.

Publiken, den viktiga 12:e spelaren

Ekande tomma läktare är också något som alla fotbollsälskare har fått nog av. Förhoppningsvis så kan ett visst- om ännu inte helt publikinsläpp ske, vilket också hade varit fantastiskt för spelarna och för atmosfären.

När fotbollsarenorna har ekat tomma i Sverige som internationellt sett så har det bara blivit än tydligare (förhoppningsvis för alla) att det är publiken som gör mycket till vad fotbollen också handlar om, vilket är glädje, stämning och underbar atmosfär.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close