skanesport_desktop-panorama-1

HandbollIK LåganNyheter

Magnus Ivarsson sportchef IK Lågan: ”Målet självklart, vi ska gå upp”

Handbollsförbundet beslutade att ställa in resterande säsong och därmed är all seriehandboll från div 1 och nedåt färdigspelade. Alla lag kommer nästa säsong att ligga kvar i den serienivå som man tillhörde säsongen 2020-2021. För IK Lågan blev det endast fem matcher som samtliga gick i segerns tecken. Inför kommande säsong har klubben gjort klart med tränare för herrsidan. Precis som förra året blir det Christian Lindvall som fortsätter ytterligare två år.

Vad fick dig då att ta uppdraget som tränare för IK Lågan i ytterligare två år?
– Jag hade ett uppdrag inför denna säsongen som sträckte sig över två år och eftersom detta året inte blev ett helt år kände jag att det var mest schysst mot klubben att börja om. Sen känns det tryggt för alla att kunna bygga laget och spelet på sikt och få lite kontinuitet på både ledar- och spelarsidan.

Dina intryck under denna korta och annorlunda säsongen?
– Efter en mycket bra försäsong där spelarna snabbt anpassade sig till mina och våra gemensamma idéer, fick vi en drömstart i seriespelet med fem raka segrar. Fick en trygghet i alla lagdelar och en rollfördelning som började sätta sig. Därför kändes det oerhört snopet och tråkigt att vi inte fick fortsätta. Allt blir liksom förskjutet ett år.

Går det och hur i så fall kommer du att lägga upp träningen under rådande Coronaläget?
– Min tanke är att så fort FHM och Hörbykommun släpper på sina restriktioner i hallen kommer vi att påbörja gemensam träning med boll inomhus. Spelarna är trötta på skogsslingan och speglarna på gymmet. Tror det är viktigt att så fort som möjligt komma igång med boll och med fysisk kontakt för att vänja kroppen stegvis.

Förändringar i laget?
– Vi inventerar spelartruppen i detta nu. Har en en stomme som håller hög kvalité och jag hoppas att den stannar kvar. Vill ha spelare på alla positioner som håller division 1-status redan kommande säsong. Sen har jag ett önskemål om en vänsterhänt högernia.

Hur kommer ledarstaben att se ut?
– Förutom mig själv så stannar Pelle och John kvar som lagledare/materialförvaltare och därmed får vi en också en trivselgaranti.

Hur ser det ut framöver?
– Framöver fortsätter både spelarna och ledarna med individuell träning och vi kan tyvärr bara sitta lugnt i båten och avvakta utvecklingen i samhället.

Finns det något som du ändå ser som positivt trots gällande pandemi läge?
– Det skulle väl vara att det fungerar att jobba hemifrån. Man har upptäckt nya sätt att umgås med vänner och familj och man har lärt sig att uppskatta det man har och inte kan ta allt för givet.

Magnus Ivarsson sportchef i IK Lågan, varför föll valet på Christian?
– Det var ingen tvekan att Christian skulle vara kvar från vår sida. Truppen är nöjda och vi har full pott på våra matcher samt 51 plusmål. Vi har en långsiktig plan i föreningen och då vill vi verkligen ha en rutinerad och kravställande tränare. Där passar Christian perfekt in. Dessutom är vår spelande assisterande tränare Simon Nordh kvar i samma roll. Positivt är det också att lagledare och glädjespridare John Carlsson och Pelle Ekerholm stannar.

Vad kan vi se framemot framöver?
– Så snart pandemin är över eller åtminstone inom räckhåll hoppas jag att träningarna kan komma igång. Helt normalt eller som innan är jag tveksam till om det någonsin blir. Vårt solklara mål är att ha en trupp redo för spel i division ett redan denna säsongen. Då är målet självklart, vi ska gå upp. Därefter ska vi stabilisera oss för att sen ta nästa steg. Vi har många duktiga ungdomar vi tror på och där har vi satt upp ett mål och en plan för dessa. Pratar hela tiden om vår 5-årsplan. Den ska vi leverera och vi är på god väg med en bra organisation.

Vad tror du om möjligheten att seriematcher kommer att spelas 2021?
– Ja du, efter sommaren tror jag vi kommer vara igång med serierna igen. Min personliga gissning är att när vaccinationsgrupp 3 är vaccinerade är vi i gång.

Ni har även gjort klart med B-lagstränare?
– Ja inte bara det. Han kommer även vara ansvarig för junior. En länk eller koordinator mellan junior – B och A-lag. Han ska underlätta dels för staben, men även för de yngre att på ett enklare sätt komma in i seniorhandbollen. För mig har det varit viktigt att få fram någon som brinner för Lågan, som kan handboll och som kan ta alla personligheter. Det vet jag att vi fått nu. Dock är det inte riktigt är officiellt nu vem det är ännu.

Dina egna förhoppningar?
-Finns både kortsiktiga och långsiktiga mål. Det kortsiktiga är främst att alla får må bra och att denna pandemin snart är över. Därefter att vi går upp i division 1. Sedan att vår 5-årsplan håller, och att vi som förening fortsätter ta stora steg i rätt riktning, precis som nu.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close