skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Robin Sääski tränare i Kågeröds BoIF: ”Från styrelsens håll är det viktigaste att bygga långsiktigt”

Hallå där…Robin Sääski, tränare i Kågeröds BoIF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår så bra man kan må i dessa tider. Är ju som de flesta, ganska trött på pandemin just nu, men får vara tacksam för att jag och mina närstående inte drabbats nämnvärt av den. Min vardag har väl egentligen inte påverkats mer än att det har blivit ett mindre socialt aktivt liv och mestadels av tiden spenderas med sambon hemma i lägenheten.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har kunnat köra på, men har som alla andra som bedriver någon form av träning fått anpassa oss efter rådande restriktioner och ändrat om lite i upplägg. Vi startade upp träningen den artonde januari och har trummat på sedan dess.

Vilka spelartapp har ni?
– Det är ju en del, men eftersom jag kom in när frimånaden i princip var slut och då dessa tapp redan hade skett valde jag att inte fokusera så mycket på vilka som lämnade. Vi hade ett gäng som följde med förra säsongens tränare, Bobby Alm Nilsson, till Åstorps FF bland annat.

Vilka nyförvärv har ni?
– Vi jobbar fortfarande på att få in nya spelare, men än så länge är följande spelare nya för säsongen: Eric Lörd, Elias Hansen, Rasmus Olsson, Marcus Hansson och Jakob Friberg. Värt att nämna där är att samtliga spelare har ett förflutet i klubben sedan tidigare, vilket ligger i linje med vägen den nya styrelsen valt att gå. Sen får jag väl nämna mig själv där också eftersom truppen är väldigt tunn i nuläget. Som det ser ut nu lär jag nog få spela en del själv också, vilket egentligen inte var tanken.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Ja, just nu hoppas jag mest på att vi får spela matcher så snart som möjligt. Eftersom vi varken får spela matcher eller träna i större grupper har det varit svårt för mig som ny, orutinerad tränare att sätta en särskild ”typ” av fotboll för vårt 2021. I grunden vill jag spela en passningsinriktad fotboll med mycket bollinnehav, där vi alltid tar jobbet för varandra defensivt och uppträder med en attityd som visar att vi inte kommer vika oss i första taget. Givetvis vill vi försöka stanna kvar i division 4, men från styrelsens håll är det viktigaste att bygga långsiktigt sen får vi ta det match för match.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Det får framtiden utvisa. Detta är ju trots allt mitt första tränarjobb på seniornivå och vår trupp är hittills inte färdig, men en grundtanke är ju att man förmodligen kommer att behöva anpassa sig en del till materialet man har att tillgå.

Vem blir årets lagkapten och varför
– Har inte bestämt vem det blir än, dock har vi en del givna ledargestalter i truppen som är fina alternativ. Andreas Lundblad, Alexander Goldring, Victor Löfstedt, Alexander Bengtsson för att nämna några.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Har inte stenkoll på lagen, hade ju underlättat om man hade haft möjlighet att studera lite träningsmatcher. Om man bara ska gå på det jag vet sedan tidigare så skulle jag säga att BBK, Fortuna, Åstorp eller Klippan lär slåss om seriesegern. Vad det gäller striden om nytt kontrakt lär nog många tro att vi kommer vara där och det är ju ingen konstig åsikt med tanke på mängden spelare som försvunnit, men vi kommer göra allt vi kan för att undvika bottenstriden.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Får nog ge den till någon av mina spelande assisterande, Alexander Goldring eller Alexander Bengtsson. Goldring har en grym mental styrka och jag kan definitivt se honom kriga in ett mål i 90:e. Alexander Bengtsson är vår mest naturliga målskytt och har förmåga att göra mål på en mängd olika sätt, svårt att välja ett.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Någon stark salami, jalapeños, rödlök och lite oliver.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close