skanesport_desktop-panorama-1

Skånesnack

Skånesnack med Karl Wallinius

Serien med Skånesnack rullar vidare.
Idag till Lund där LUGI:s påläggskalv Karl Wallinius pratar om trästolpar, H43-derbyn, fubbickar och bärskvällar med Paradis.

Vart är du uppväxt och vart bor du nu?
– Jag är född i Lund. Uppvuxen större delen i Södra Sandby (liten by utanför Lund), men gjorde sjuan till gymnasiet i Lund. Så lite blandat.

Vilken var din moderförening och vad betydde den klubben för dig under din uppväxt?
– Min moderförening är LUGI. Under uppväxten betydde det otroligt mycket att det fanns så många spelare att se upp till. Jag älskade att kolla på vänsterniorna som Hippe och Ekdahl Du Rietz. Sedan var det ju heta derbyn mellan H43 och LUGI i elitserien på den tiden, som också bidrog till ett slags sug, att själv kunna stå där en dag.

Vilka idrottshallar eller idrottsplatser i Skåne tycker du är vackrast och/eller charmigast?
– Jag skulle nog inte säga att jag har uppfattat någon idrottshall som mer ”vacker” än någon annan, men jag älskar verkligen idrottshallen i Lund. Den roligaste matchen jag någonsin spelat var i en fullsatt idrottshallen. Näten rasslar så gött, och stolparna är gjorda av trä. Det är fint!

Du har en ledig dag med din bästa vän och ni åker till ett resmål du älskar. Vart bär det av och varför?
– Lediga dagar brukar innebära Verdansk med boysen. Om det är soligt och fint hade jag nog valt någon del av skåneleden, med ett eller flera matstopp på vägen.

Vilket är ditt favoritord på skånska?
– Fubbick!

Om du fått chansen att köpa en stor tomt vart som helst i Skåne för att bygga ett eget hus. Vart skulle det bli då?
– Om det skulle innebära att jag skulle bo där hela året så skulle det nog landa i Lund/Malmö. Om vi snackar sommarstuga så Åhus/Yngsjö-trakten.

Efter en riktigt skön seger en fredagskväll och med en ledig helg framför dig. Vilken lagkamrat skulle du bjuda på middag och vad skulle du laga för mat (alternativt köpa hem).
– Jag hade bjudit hem Niclas (Paradis) på några bärs. Vi hade förmodligen köpt hem x antal yakiniku-bowls från något asiatiskt ställe. Någon timme senare hade jag fått laga middag nr 2 åt Niclas.

Äggakaga eller spiddekaga?
– Äggakaga! Har aldrig sett någon frivilligt äta en spiddekaga..

Om du ärvde tio miljoner av en okänd amerikansk kusin – vad är det första du skulle köpa och hur skulle du investera resten?
– Skulle definitivt investera i ett sommarställe, möjligtvis i södra Spanien. Sedan skulle jag ta med familj och vänner på några roliga resor. Resterande pengar hade fått avnjuta ränta på ränta effekten.

Avslutningsvis. Om du blev skeppsbruten på en öde ö. Vilken skåning eller skånska – som du inte känner – hade du velat ha med dig?
– Mina chanser att överleva hade förmodligen inte ökat, men jag vet att jag hade haft kul med Anders Jansson!

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close