skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Bröderna Larsson gör upp i Svenska Cupen

Idag är det dags för sista omgången i Svenska cupen. Det blir Skånederby mellan Trelleborgs FF och IF Lödde. Men inte bara derby, det blir brödrakamp mellan Ludvig ”Ludde” Larsson i IF Lödde och Kalle Larsson i Trelleborgs FF. Skånesport tog pulsen på grabbarna dagen innan match.

För dig Ludde så väntar ännu en match i finrummet. Vad tycker du om er insats hittills?
– Ett otroligt privilegium att ens få spela matcher i dessa tider. Insatsen i första matchen tycker jag vi visar på ett starkt kollektiv och en prestigelös inställning. Andra matchen lämnar såklart en del önskningar. Men sista och viktigaste matchen kvar.

Känslorna ni insåg att det väntade en brödrakamp i Svenska Cupen?
– Från min sida var det otroligt kul att ställas mot brorsan, vilket aldrig tidigare skett. Än mer bekymrad respons från honom då han fått hänga med mig till gymmet den senaste tiden.

Ni är utslagna men Trelleborgs FF har allt i egna händer för att vinna gruppen och fortsätta resan mot Europa. Känner du dig redo att grusa hans väg till Europa?
– Olika förutsättningar inför matchen. Men vi har mycket kvar att bevisa.

Hur slutar matchen?
– 0-1 till oss såklart! Finns inga skönare segrar.

Kalle, tråkigt vi inte får se dig på plan idag. Hur mycket kittlar det att välkomna moderklubben och tillika brorsans IF Lödde till Vångavallen?
– Naturligtvis roligt att ha ha klubben och brorsan på besök. En match jag hade sett fram emot att spela, men som jag tyvärr missar på grund av min ljumskskada.

Du är flitig besökare ute på Tolvans IP så jag antar du har en viss koll på motståndet idag. Hur mycket har du tipsat dina lagkamrater och tränare inför drabbningen?
– Såklart har jag kännedom om IF Lödde. Har sett en hel del av deras matcher då jag vill följa brorsan. Inte några speciella tips egentligen utan vårt tränarteam brukar göra bra research på motståndarna för att ge oss de verktyg som krävs.

Vad var känslorna när lotten föll och ni insåg att det väntade en brödrarkamp i Svenska Cupen?
– Det var glada miner och mycket skämt oss emellan. Äntligen en tävlingsmatch oss emellan. Vi har pratat och skojat många gånger om hur det skulle se ut på planen. Nu blir det ändå inte så utan jag får se matchen från sidlinjen, men förhoppningsvis ställs vi mot varandra längre fram.

Får väl erkänna att Lödde gick vidare som en stor skräll, och det var nog ingen som räknade med annat än storförluster för laget?
– Tycker först och främst det är väldigt starkt gjort av att ta sig till gruppspel i Svenska Cupen. Laget har visat upp stor moral och arbetskapacitet vilket tagit dem dit man är.

Ni har mött både Örebro (0-1) och Sirius (1-1) på bortaplan och imorgon lördag spelar ni er tredje och sista match i Svenska cupen. Då är det din moderklubb, IF Lödde som står för motståndet. Hur kommer ni att ladda inför matchen?
– Vi har gett oss själva chansen att ta oss vidare från gruppspelet efter två bra prestationer av laget. En seger i denna match leder till avancemang i Svenska Cupen vilket är en härlig morot. Uppladdningen kommer att se ut som vilken annan match som helst. Oavsett om det skiljer divisioner lagen emellan kommer vi gå in med inställningen att matchen skall spelas 90 minuter och vi skall stå som segrare.

Hur tror du matchbilden kommer att se ut?
– Matchen kommer skilja sig åt från de två första i gruppspelet. Tror att vi kommer äga större delen av bollinnehavet för att försöka luckra upp deras försvar. Men allt handlar om inställning och vi går in för att vinna matchen.

Era chanser till seger? 
– Har god kännedom om Lödde. Har följt laget i flera säsonger, man har många duktiga spelare. Chanserna är goda och vi har som jag tidigare nämnde mycket att spela för. En seger skulle resultera i avancemang. Men matchen skall spelas i 90+ minuter och mycket kan hända. För oss blir det av stor vikt att fortsätta på den inslagna vägen med vårt höga presspel för att störa motståndarna högt upp i banan. Samtidigt kommer vi behöva vara kreativa i den sista tredjedelen för att skapa målchanser.

Hur är annars den personliga formen just nu?
– I dagsläget har jag en ljumske som spökar lite med en överbelastning vilket gjort att jag fått avlastas från fotboll i två veckors tid. I övrigt är formen god, jag har hållit kroppen i schack på bästa möjliga vis. Under vintern har jag legat i hårdträning både när det gäller gym och boll med 1-2 pass om dagen.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Min karriär började i IF Lödde som 5-åring där jag spelade fram tills jag var 17. Därefter representerade jag Lunds BK i både U19-allsvenskan och A-trupp fram tills sommaren 2020 då jag värvades av Trelleborgs FF.

När räknar du med att vara tillbaka i spel igen?
– Bör vara tillbaka på planen redan nästa vecka. Är inte det minsta orolig då det redan känns betydligt mycket bättre, men jag tar en dag i taget.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Möjligheterna 2021 är goda skulle jag vilja påstå. Vi har rustat bra och värvat in en hel del meriterade och begåvade fotbollsspelare. Samtidigt får vi inte glömma att 2020 var ett tufft år med en kvalplats neråt. Men nytt år och nya möjligheter som man brukar säga.

 Vad gör du i det civila?
– Till sommaren tar jag min kandidatexamen i fastighetsvetenskap med inriktning på fastighetsförmedling efter tre års studier. Efter det får vi se vad som händer.

 Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– För mig är rutiner och förberedelser otroligt viktigt. Börjar tidigt dagen innan match med att tanka i mig vätska och få i mig rätt kost fram tills matchstart. En morgonpromenad på matchdagen är skönt för att lugna nerverna och likaså musiken i bilen på väg till samlingen. Pricken över i:et är en Nocco för att komma i stämning.

Det står 2-2 i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Måns Söderqvist med en läcker cykelspark.

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Har starka känslor till Klostergårdens IP i Lund där jag spenderat åtskilliga timmar. Det är även här jag tagit stora kliv i min karriär varför jag håller denna plats varm om hjärtat.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
 – Zlatan Ibrahimovic. För vem hade inte velat ha honom i sitt lag?

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– En espresso i solen med fjällan är svårslaget.

Foto: Lola Nilsson och TFF

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close