skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHöganäs BKNyheter

Thomas Hallengren i Höganäs BK FF: ”Vi gör detta tillsammans, alla spelare och vi i tränarstaben”

Hallå där…Thomas Hallengren, tränare i Höganäs BK FF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Tackar som frågar, jag mår, trots pandemin, väldigt bra. Pandemin gör ju att det är svårt att träffa nära och kära så mycket som man vill göra men jag väljer att se glaset som halvfullt och försöker att hålla kontakten via telefon, sms och andra sociala medier. Kanske mer än vad jag gjort om vi inte haft pandemin, då tar man mer sådana kontakter för givet

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har väldigt fina träningsfaciliteter ute på Höganäs Sportcenter, så vi har kunnat sprida ut våra träningar på t.ex konstgräs och löparbanor. Lurigt att bedriva träning i grupper med 8 personer i varje. Framför allt när vi har en trupp på ca 35 man, men även det är utvecklande för oss som ledare då vi får se alla spelare på ett annat sätt än om vi alltid kört i större grupper

Vilka spelartapp har ni?
– Alfons Lejon har tyvärr meddelat att han lägger av

Vilka nyförvärv har ni?
– Noah van der Wateren ansluter från Brunnby FF.  Sen har vi några killar som kör med oss månaden ut, några väldigt intressanta. Vi har som sagt runt 35 spelare i truppen som ska täcka ett div 6 lag och ett J lag så de som kommer in ska måste vara minst lika bra som de vi har

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Vi vill spela en snabb, effektiv och målinriktad fotboll med högt bolltempo. Vår trupp är väldigt ung alla ligger mellan 16-20 år och vissa har aldrig spelat seniorfotboll i någon som helst bemärkelse. Däremot så har vi väldigt mycket talang och målmedvetenhet i truppen samt en fin konkurrens på alla positioner. Förväntningarna är att vi varje träning och match ska ta steg för att kunna bli så bra fotbollsspelare som möjligt. Personligen vill jag gärna att några tar sådan kliv att de får testa på spel i vårt div 2 lag. Målsättningen är att vinna så många fotbollsmatcher som möjligt och att kriga om topplaceringar

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Givetvis finns det en spelidé som jag tror på men jag hade varit en dålig tränare om jag inte tagit vara på mina spelares styrkor när jag skapar den. Likväl som jag måste ta hänsyn till vilka svagheter vi har. Spelformationer är ofta en lek med siffror. Tror väldigt mycket på att få spelarna involverade i vad vi håller på med så att de får en annan syn och tro på vår spelidé. Vi gör detta tillsammans, alla spelare och vi i tränarstaben.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Jag är helt ny för i år så den har jag börjat fundera på. Det har börjat att utkristallisera sig men än så länge får du inget svar.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Spännande serie. Har lite dålig koll på de andra lagen än så länge. Alltid kul att komma ut på Bjärehalvön. Tror att det kommer att stå mellan oss, Jonstorp och Salamis om seriesegern

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Bra fråga tror att aningen så grötar Mattias Puskarevic in den i en tilltrasslad situation el så trycker Isak Ratni in den med en mosterträff i bortre krysset

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Det får bli en klassiker. Tomat, ost, skinka, räkor och färsk vitlök. svamp går bort. Detta sköljs ner med en iskall Trocadero.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close