skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Arkivkollen 2016: Nedslag i ett plågsamt i Klågerup


Klågerup var i brygga.

Men vände och vann i ett korvlöst derby.
Match: Klågerups Gif- Bara Goif 2-1 (0-1)
Division 6 södra, Nya IP, Klågerup

image

“Nya IP” i Klågerup. Smaka på den. Jag hade förväntat mig en finare variant av idrottsplats som speglade sig väl bland de mångmiljonvillor som omger fotbollsplanen.
Men har sett bättre arenor i utblottade kåkstäder i innersta Ukraina (Obs – sant).

Omklädningsrummen bestod av byggbaracker.
Korvgrillningen ar i princip obefintlig – Pressbyråvurre är inte acceptabel i några sammanhang mer än på snedfyllan under tonåren då man bokstavligen talat stoppade i sig vad som helst.
Inga högtalare med musik.
Det enda som fanns, och det var trots allt det väsentliga, var fotbollslagen. Rivaliteten mellan “Klågge” och Bara beskrivs i vissa sammanhang vara brutal, men jag tyckte mest det såg ut som en samling kulturingenjörer som spelade Trivial Persuit och hade vitvinsprovning. Alla kände alla och en elak själ på läktaren kallade det för släktträff.

Hur som helst. Bara tog ledningen i första halvlek på en retur efter ett halvfriläge och det kändes inte speciellt orättvist. Det var nästan den enda målchansen i en tjongarmatch. Baras båda buffliga Borg-bröder brände brutalt bland bestående blyga backar. Brödernas temperament var dessutom hetare än en eldsvåda. Dagens snabbaste rush svarade Tobias borg för efter att ha förlorat en närkamp med 18-0 och Usain Bolt-rushade fram till domaren för att framför någon åsikt som med största sannolikhet var felaktig. Bara skickade omedelbart upp en man på bänken för att värma upp, bara för att Borg skulle inse faran och därmed lugna ner sig (obs – sant).

I andra halvlek utjämnade Klågerup tidigt. Och trots att båda lagen sumpade givna målchanser med jämna mellanrum såg bataljen ut att liksom vårsäsongens möte sluta 1-1. På en hörna i 89:e bufflade sig Klågerups Daniel Rank fram som ett skenande X2000-tog och forcerade in bollen. Det blev för övrigt det sista han gjorde i matchen efter att i praktiken ha dött på kuppen.
Därmed tog Klågerup samtliga derbypoäng och säkrade i praktiken kontraktet. Bra. Då kan man koncentrera sig på grillinköp. För Bara väntar en hård kamp om en kvalplats uppåt. förmodligen lyckas de inte vilket skulle borga för nya derbyn nästa säsong.

Missa inte våra konton på Instagram och Twitter där 2-1-målet i videoformat och en del andra bilder går att beskåda.

/Christoffer Ekmark

 

Betygen:

6 = Bosse Larsson-klass

5 = Världsklass

4 = Mycket bra

3 = Vi är nöjda

2 = Njaaaa…

1 = Ålahueklass

0 = 031-klass

Underhållningen: 2
Första halvleken var sämre än ett avsnitt av Paradise Hotel – trots de liknande ingredienserna med en massa bakfulla, solariebrända medelmåttor utan bollkänsla. I den andra akten small det till i närkamperna och bjöds på drama in i slutminuterna.

Korven: 0
I villaområdet kring idrottsplatsen fanns det förmodligen grillar som kostar betydligt mer än min bil, men en simpel Svenssongrill på IP gick inte att skymta. Istället rullades simpla korvar på en sådan där “rullgrill” som finns på pressbyrån. Vem avgår?
På riktigt.
Vem?

image

Dräkterna: 3
Klågerups röd-vita hemmaställ är lika klassiskt och enkelt som småtrist. Nr 5 i Klågge spelade i handskar och borde därmed bestraffas med 400 armhävningar nästa träning. Med en back öl på ryggen. Besvikelsen var ändå Baras tio år gamla slitna bortaställ. Svart och gult må vara enkelt, men blir helt enkelt inte lika muskligt som den röd-svart-gula hemmadrssen. Vem tar ett snack med kassören och fixar något nytt?

image

Domaren: 3
Daniel Engdahl från Malmö var en frisk fläkt. Såg ut som en tolvåring, men agerade med en pondus som fått Collina att vika ner ett fyrtal med äss om blickarna hade mötts. Stora plus till den småknubbige linjedomaren som på linjen for omkring som en östanvind – i Copa Mondial-skor. Äntligen en linjedomare som förstår sig på fotboll.

Underlaget: 2
Första känslan av höst kom onekligen när det våta, tunga och relativt höga gräset blev en dansbana åt de första fallna löven. Bollen studsade minsann inte upp i himlen så fort insparkarna landade i backen = gamla goda tider. Speciellt kul var det att se snorvalparna med rosa 3000-kronorsskor halka omkring som berusade älgar på spegelis – samtidigt som de rutinerade bufflarna med skruvdobb sjönk ner fint i mattan och var de enda som fick vettigt fäste.

Parkering: 5
Djungelns lag i villakvarteret. Gratis och nära till entrén var klara plusfaktorer.

Sittplatserna: 1
Träbänkarna såg inbjudande ut, men var upptagna som en solstolsrad vid en poolkant på ett tyskhotell på Kreta. Att stå upp i arktiska vindar för att se division sex-fotboll två dagar i sträck börjar bli ett arbetsmiljöproblem som vi får ta upp på nästa redaktionsmöte.

Derbyfeelingen: 3
På planen var det alldeles för snällt för att vara ett uppiskat derby som det snackats upp i sociala medier. Hetsen från läktarna var nästan obefintlig, då var det mer balkanfeeling över mötet i Bara tidigare i våras.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close