skanesport_desktop-panorama-1

NyheterSkånesnack

Skånesnack med den dansande domaren Parman Rodrigo Polozadeh

Serien med Skånesnack rullar vidare.
Idag till Lund där Parman Rodrigo Polozadeh, den dansande domaren och den engagerade föreningsprofilen, huserar.

Vart är du uppväxt och vart bor du nu?
– Jag är borned and raised in Lund! Har spenderat några i Stockholm, men hittade ganska snart tillbaks till Lund igen.

Vilken var din moderförening och vad betydde den klubben för dig under din uppväxt?
– Allt började på Gunnesbo och KFUM Lundagård. Jag började spela när jag var fem år gammal och började som tränare när jag var tretton. Hade det inte varit för Lundagård så hade jag aldrig fastnat för handbollen som jag har gjort. Grymma tränare och en helt fantastiskt förening som ligger mig varmt om hjärtat.

Vilka idrottshallar eller idrottsplatser i Skåne tycker du är vackrast och/eller charmigast?
– Svår fråga, det finns många bra hallar i Skåne! Sparbanken Skåne Arena i Lund är både vacker och charmig, speciellt när det är fullsatt på finaldagen under Lundaspelen. Även Färsingahallen i Sjöbo är en trevlig upplevelse på fredagskvällarna. Men måste nog ändå säga att Korsbackahallen tar hem vinsten. Jag har fått möjligheten att uppleva den hallen fullsatt, både som domare och speaker, vilket är en helt fantastiskt känsla. Att de dessutom säljer LunnaMelle i kiosken måste de få applåder för.

Du har en ledig dag med din bästa vän och ni åker till ett resmål du älskar. Vart bär det av och varför?
– Bara en ledig dag?! Då får det bli Helsingfors. Underskattad weekend-destination som fler borde besöka, speciellt under vinterhalvåret. Otroligt vacker stad med sevärdheter man inte trodde fanns i vårt grannland. Rekommenderar starkt!

Vilket är ditt favoritord på skånska?
– Tolle, alla dar i veckan, hehe.

Om du fått chansen att köpa en stor tomt vart som helst i Skåne för att bygga ett eget hus. Vart skulle det bli då?
– Det skulle bli så nära Söderåsens nationalpark som möjligt. Nära naturen ifall man behöver koppla bort sig från verkligheten.

Efter en riktigt skön seger en fredagskväll och med en ledig helg framför dig. Vilken lagkamrat skulle du bjuda på middag och vad skulle du laga för mat (alternativt köpa hem).
– Jag hade bjudit ut Oliver Bengtsson och lagat completo till honom. Completo är en chilensk maträtt som består av korv med baguette, toppat med tärnade tomater, avokadoröra och hemmagjord majonäs. Första gången Oliver fick smaka på completo så tog han tag i min mamma och sade: ”el majonäs muy bien”. Kan man få ett bättre betyg än så?

Äggakaga eller spiddekaga?
– Spiddekaga. Frågor på det?

Om du ärvde tio miljoner av en okänd amerikansk kusin – vad är det första du skulle köpa och hur skulle du investera resten?
– Som första investering hade jag lätt köpt upp Värnhems falafel i Malmö. Jag vill äta deras rullar dag ut och dag in, har blivit helt förälskade i deras mat… Därefter hade jag investerat resten i fastigheter.

Avslutningsvis. Om du blev skeppsbruten på en öde ö. Vilken skåning eller skånska – som du inte känner – hade du velat ha med dig?
– Björn Ranelid! Tänk dig om han hade fått läsa upp sina dikter som godnattsagor varje kväll? ”Om kvinnan säger nej till mannens säd i 60 år så dör mänskligheten ut”.

Läs de andra intervjuerna i ”Skånesnack”.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close