skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNK OlympicNyheter

Hallå där…Anders Grimberg i BK Olympic

Hallå där…Anders Grimberg i BK Olympic.

Återigen tvingas fotbollsklubbarna ställa in och ställa om. Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?

– Tycker ändå att vi har kunnat tränat på ett bra sätt. Innan vi fick gå på planen så har vi goa löpslingor på Lindängen som vi utnyttjat effektivt. Killarna har varit diciplinerade. Givetvis har vi saknat matcherna men så har det varit för dom andra också.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?

– Jag har inte märkt något på spelarna i deras sätt att ta sig an träningarna. Spelarna har visat en glöd och fokus på varje pass. Vi brukar ta upp samtalsämnet där vi alla bara kan konstatera att det just nu är såhär i samhället och att vi gör vad vi kan.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?

– Vi kommer att underhålla vårt spelsätt vid olika tillfällen och även ha tävlingsinriktade spel. Konditionsmässigt ligger vi långt fram.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur
tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?

– Jag har räknat ut att vi får ca 20 dagars spelfritt. Där kan vi klämma in semesterdagar också. Ungefär 10 dagar innan vi börjar igen måste träningen vara igång. Vi har en stor trupp 24 plus 3 målvakter. Detta kan bli viktigt för alla lagen när matcherna kommer tätt inpå.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?

– Det var ett tag sedan Malmölagen låg i den östra serien och det tycker jag ska bli kul. Många bra lag som kan vara med och slåss i toppen. Jag tror också att det inte finns något lag som kommer att RO hem denna serien dominerande utan att alla kan slå alla. Här är det viktigt att man har en stor och jämn trupp.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close