skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

Max Mölder i BoIS: ”Den hårda konkurrensen gör att varje spelare måste prestera under veckorna för att få spela matchen”

Hallå där…Max Mölder i Landskrona BoIS.

Ni avslutade Svenska Cupen med seger över Akropolis, ert samlade intryck av dessa tre matcherna?
– Det samlade intrycket är att vi verkligen lärt oss hur viktiga små detaljer är när man möter individuellt bättre spelare. Mot ÖFK och MAIF hade vi ett stort bollinnehav utan att skapa tillräckligt med chanser, så där har vi framförallt tagit med oss hur våra positioner såg ut i den offensiva organisationen som vi också bättrade på till sista matchen mot Akropolis. En match där jag tycker vi sätter de flesta skedena i matchen, båda den höga och låga pressen. Men också att vi i vår speluppbyggnad lyckades lösa Akropolis höga och låga press. Därav skapade vi många målchanser och höll motståndaren ifrån att skapa stora chanser på oss.

Ni fortsätter nu träningsmatcherna mot allsvenskt motstånd, HBK och IFK Göteborg, vad kommer ni att ha fokus på i dessa matcher och de sista veckorna innan seriestart?  
– Fokus blir som vanligt på att maximera möjligheterna till att göra en så bra prestation som möjligt. Vi är övertygade om att det är den enda vägen till bra resultat över tid.

Finns det någon spelare som utvecklats eller stuckit ut extra mycket på försäsongen?
– Anser att vi alltid, kollektivt, utvecklas under våra träningsveckor tillsammans. Den hårda konkurrensen gör att varje spelare måste prestera under veckorna för att få spela matchen. Detta är drivande i spelarnas utveckling. Men för att framhäva två spelare så får det bli Johan Rapp, som tagit enorma kliv ihop med Hampus Ferhm som i en ny position ser riktigt spännande ut.

Har ni värvat klart eller kan det komma in några fler nya spelare?
– Truppen är klar. Skulle vi sälja någon spelare de sista dagarna innan fönstret stänger så kan vi hamna i en annan situation. Men det är en diskussion man får ta där och då.

Vad tror du om årets Superetta, vad är en realistisk placering?
– Måste säga att årets Superetta ser riktigt tuff ut med många bra lag. Att gissa sig fram till en realistisk placering är svårt. Men så länge vi fokuserar på vår prestation och ser till att den är jämn och bra under hela säsongen finns alla möjligheter till en bra placering.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen från Allsvenskan – vem skulle det bli och varför?
– Gustaf Ludwigson från Hammarby. Fick upp ögonen för honom redan 2017 när han spelade för Sävedalen i samma serie som mitt dåvarande lag, Hittarps IK. Han besitter alla de kvalitéer vi söker hos våra anfallare. En otrolig presspelare som också lyckas vara intensiv i sitt offensiva spel. En personlig favorit i Allsvenskan. Som bubblare får det bli Patrick Nwadike, vår gamle adept, som jag tror kan bli en av Allsvenskans främsta mittbackar denna säsong.

Hur brukar laget ladda upp inför era hemmamatcher med rutiner?
– På våra hemmamatcher samlas vi 1,5 h innan matchstart. Mat får spelarna lösa själva. Bortamatcher ser ju helt olika ut beroende på motstånd och reselängden.

Till sist, vem styr musiken och i omklädningsrummet och vad är det som skrålar/ljuder ur högtalarna?
– Tror att det är Filip Olsson. Oftast är det någon form av house-musik som ljuder genom högtalarna. Tyvärr alltför mainstream house för min smak.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close