skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVellinge IF

Ludvig Johansson i Vellinge IF: ”Jag bidrar mycket i de kreativa och gillar att utmana en mot en”

Hallå där…Ludvig Johansson i Vellinge IF

Hur är den personliga formen just nu – hur har du tränat under vintern?
– Formen är bra, Blir bättre och bättre för varje vecka. Vi har kört på bra sedan vi startade upp träningen i januari. Lite speciellt nu med mindre grupper och dem restriktionerna som finns. Hasse ser till så vi är redo när de väl är dags för matcher, när de nu än blir.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Började spela fotboll i BK Vången när jag var runt 4-5 år och spelade där tills jag var 10. Där efter gick jag vidare till Vellinge IF. Efter det hängde jag med vår dåvarande tränare, Andreas Green till Trelleborgs FF. Spelade i TFF tills jag inte fick kontrakt med A-laget. Gick då till Kvarnby IK och gjorde en säsong i div 2. Nu är jag tillbaka i Vellinge igen och var med och tog klivet upp i 3:an.

Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Jag trivs som bäst på mittfältet där jag kan använda mina styrkor. Framförallt i det offensiva spelet där jag bidrar mycket i de kreativa och gillar att utmana en mot en.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Tycker vi har alla förutsättningar och möjligheter för att göra en ännu bättre säsong detta året. Vi har ett ungt och hungrigt lag men även en hel del rutin trots den unga snitt åldern. Nu när vi har fått in Hasse som tränare kan vi ta ytterligare kliv till att bli ännu bättre med hans råd och tips!

Vad gör du i det civila?
– Jag jobbar på ett lager i Svedala.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– Försöker komma upp i tid, äta en ordentlig frukost samt lyssna på lite musik för att piggna till och komma igång. Sen är jag redo för att köra.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag kliver fram och avgör och på vilket vis?
– Skulle säga att jag tar mig runt på kanten och serverar en macka in till Calle Wreme som stänker dit den.

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Malmö Stadion (den gamla) var riktigt fin och spela på, en speciell känsla att spela på en så pass stor arena.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Min kusin hade jag gärna sett i vårt lag, Mattias Andersson som för tillfället är spelade assisterande tränaren i IFK Trelleborg. Tror att han hade passat bra in i vårt lag.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– En fin middag med vänner eller familj brukar vara den bästa avkopplingen, film i soffan kan också funka.

Foto: Vellinge IF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close