skanesport_desktop-panorama-1

FotbollKristianstads FCNyheter

Mladen Blagojevic: ”Bara att borra ner huvudet och komma till träningarna med energi, engagemang och glädje”

Hallå där…Mladen Blagojevic i Kristianstad FC

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Det vore lite väl att gnälla över att vi eventuellt har det lite kämpigt på fotbollsplan när folk far illa på många olika sätt, folks företag går åt ”skogen”, barn får inte gå i skolan och missar väldigt mycket både rörelse och utbildning så jag har inget att gnälla över. Apropå förbereda oss inför 2021 och Eslövs eventuella bottenstrid så ska jag verkligen i denna intervju göra mitt allra bästa för att göra en ”normal” intervju. Hörde att Eslövs Ultras tog illa vid sig sist.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Nej faktiskt inte, man får göra så gott man kan med att tävla på träning. Fan jag känner att denna intervju och frågorna är ställda för att man skall kunna gnälla på omständigheterna. Det är bara att borra ner huvudet och komma till träningarna med energi, engagemang och glädje till träningarna för att sprida det till spelarna och då blir det bra, grymt bra! Så man får förebygga det istället.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Då ska vi göra massa löptester, yo-yo, coopers, maxpuls osv. April April din dumma sill…Förlåt fan, normal nu MLADEN. Nej, vi ska i April fokusera att komma förberedda rent taktiskt till serien, en hel del fasta situationer lär nötas och förhoppningsvis få lira en match eller två och då lär de prestationerna bestämma en del vad vi ska göra.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Det innebär att vi kommer få ha fler underbara fester på kortare tid och fest är något underbart. Det kommer handla om att komma förberedd fysiskt och mentalt till varje match så det gäller helt enkelt att vara lite extra fokuserade på detaljerna mellan matcherna och sova bra.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Rimligt och rimligt, alla träningar som jag håller gör jag för att vinna nästa duell, nästa halvlek, nästa match och gör vi det så är vi med i delad ledning efter premiären sen tar vi det steg för steg därifrån. Där är jag tråkig tyvärr.
Tittar man på pappret så måste klubbar som Räppe United , Nosaby City och Real Berga vara topplag över tid sen kommer vi andra göra allt för sätta krokben för de varje helg.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close