skanesport_desktop-panorama-1

Ängelholms FFFotbollNyheter

Roar Hansen i Ängelsholms FF: ”Fotboll skall vara kul och det är väl tveksamt nu”

Hallå där…Roar Hansen i Ängelsholms FF

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till
inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Det är helt klart att det finns problem med motivation när man bara tränar. Det finns två grupper som har det extra tufft tror jag. Äldre spelare som säkert funderar på att sluta och yngre spelare som går i gymnasiet där fotbollen är det roligaste de vet. De pluggar på distans och ser fram emot träning och match och så får vi inte det. I detta fall har jag sett tecken på depression. Så det är tufft att vara ledare just nu. Vi har tränat bra sen 7 januari i grupper om åtta men utan gemensam omklädning och det går väl hyfsat men knappast roligt. Fotboll skall vara kul och det är väl tveksamt nu.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?

– Varje tränare och ledare kan bara göra sitt bästa för att hålla modet uppe på spelarna och gruppen men vi är ju också människor som drivs av glädjen till vår sport så det blir inte bra alla dagar.
Det jobbigaste är att man tvingas försvara olika beslut som en myndighet och SvFF har tagit och man förstår inte vad de håller på med. De är långt ifrån verkligheten och tar bara politiska beslut för att hålla en god ton med varandra. De ser inte olika sidoeffekterna tyvärr.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?

– Fotbollsmässigt är det bara att jobba på men det är inte lätt med alla detaljer om du skall följa restriktionerna.
Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur
tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Kan inte springa här och längta efter matcherna och sedan säga att vi skall ha sommarlov. Vi måste spela på sommaren, förlänga säsongen och spela fler dubbla omgångar. Måste spela en hel serie annars finns det risk att vi tappar utövare eller ännu värre att klubbars existens hotas.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?

– Vi får nya lag i vår serie och det är intressant men också osäkert. Vi har höga ambitioner men vi vet att det är tufft. Västra Frölunda säger att de skall vinna. Eskilsminne, Dalstorp, Vinberg är bra och då har jag säkert missat något eftersom ingen får spela träningsmatch just nu.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close