skanesport_desktop-panorama-1

Skånesnack

Skånesnack med Christoffer Nilsson

Serien med Skånesnack rullar vidare.
Idag till Ystad där Christoffer Nilsson är en av de rödaste av röda – alltså IFK Ystad-stöpt.

Vart är du uppväxt och vart bor du nu?
– I Ystad. Föräldrarna är från staden sedan långt tillbaka. Jag bor i en tvåa på Stenstrykaregatan.

Vilken var din moderförening och vad betydde den klubben för dig under din uppväxt?
– IFK Ystad. För mig var föreningsvalet väldigt liten för man var liten. det var alltid de röda mot de vita. När jag var yngre var IFK Ystad det bättre laget. Min pappa är rödare än vad jag är, så det är klart att man blivit präglad av det. Det är inte omöjligt att jag blir arvslös om jag skulle gå till YIF.

Vilka idrottshallar eller idrottsplatser i Skåne tycker du är vackrast och/eller charmigast?
– Björkvallen i Öja. Både min morfar och min morbror är väldigt engagerade där. Det är min moderklubb inom fotbollsspelare. När jag var yngre var jag forward, på senare år blev jag yttermittfältare och innermittfältare.

Du har en ledig dag med din bästa vän och ni åker till ett resmål du älskar. Vart bär det av och varför?
– Jag har nyligen börjat spela golf. Så jag skulle åka till en ny golfklubb och då skulle jag ta med mig Filip Långh och Christoffer ”Krall” Svensson i YIF. Kanske skulle vi sänka en kall efteråt. PGA hade varit trevligt att upptäcka.

Vilket är ditt favoritord på skånska?
– ”Potäder” säger man lite då och då.

Om du fått chansen att köpa en stor tomt vart som helst i Skåne för att bygga ett eget hus. Vart skulle det bli då?
– Nära havet, kanske i Helsingborg som är en stad jag gillar. Det är som en större version av Ystad.

Efter en riktigt skön seger en fredagskväll och med en ledig helg framför dig. Vilken lagkamrat skulle du bjuda på middag och vad skulle du laga för mat (alternativt köpa hem).
– Det blir Filip Långh, som nyss blivit farsa och kanske behöver vila upp sig. Det hade blivit en krämig pasta och lite strimlad lövbiff som han brukar laga. Det skulle jag vilja toppa. Gärna med något finvin bara för att vara lite märkvärdig.

Äggakaga eller spiddekaga?
– Äggakaka.

Om du ärvde tio miljoner av en okänd amerikansk kusin – vad är det första du skulle köpa och hur skulle du investera resten?
– Jag hade börjat med att köpa ett hus i Ystad, med uteplats och sådär. Sedan hade jag investerat en del i högriskaktier, och större delen av kapitalet i tillväxtfonder som får frodas i lugn och ro.

Avslutningsvis. Om du blev skeppsbruten på en öde ö. Vilken skåning eller skånska – som du inte känner – hade du velat ha med dig?
– Tarek Taylor. Det är en människa man bara kan älska. Han är alltid så härligt positiv och kan laga någonting gott av allt.

Läs de andra intervjuerna i ”Skånesnack”.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close