skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Hallå där…Clara Markstedt Vittsjö GIK

Hallå där…Clara Markstedt Vittsjö GIK

Hur är den personliga formen just nu?
– Den känns bra. Vi har inte haft många matcher än men jag känner mig i fysisk bra form.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Jag började spela i P18 IK på Gotland som liten och stannade där tills jag var 20 år, förutom ett år i Texas Lightning när jag var utbytesstudent. Därefter började jag spela i AIK där jag stannade i tre år. Spelade sedan i Piteå IF i två år, Hammarby i ett år och gör nu min sjätte säsong i Vittsjö GIK.

Hur har er försäsong sett ut?
– Vi har inte spelat många matcher ännu och testat lite olika spelsystem. Försäsongen har varit lite knackig prestationsmässigt men vi har utvärderat matcherna och det börjar ta form nu.

På söndag startar Svenska Cupen och ni spelar er första match på bortaplan mot FC Rosengård. Hur kommer ni att ladda inför matchen?
– Vi har haft en bra träningsvecka och ett par spelare är tillbaka från skada. Rosengård kommer att komma med ett bra självförtroende från CL så det krävs att vi lyckats med det vi jobbat på och presterar på vår bästa möjliga nivå.

I er grupp kommer ni även att möta Kristianstads DFF och Alingsås FC United. Hur vill du själv kort sammanfatta ert gruppspels motstånd?
– Det är en tuff grupp med både Rosengård och Kristianstad och så här tidigt ska man inte underskatta Alingsås heller.

Hur brukar laget ladda upp inför matcher med rutiner?
– Det är väldigt individuellt. Jag och Lisa Klinga kör alltid aktivering tillsammans på morgon och har en del konstiga traditioner för oss inför match. Vad gäller mat är det också individuellt. Alla har sina egna tider och olika typer av mat man vill äta innan. Det blir mycket ris och kyckling på bortamatcherna när vi äter tillsammans innan match. Själv föredrar jag en större frukost på matchdag och äter inte gärna för tätt inpå match.

Vem styr musiken och i omklädningsrummet och vad är det som skrålar/ljuder ur högtalarna?
– Har en gemensam spellista där alla får lägga in sin musik så det är väldigt blandat. Nellie Persson är DJ och det är alla möjliga konstiga svenska låtar men det avslutas alltid med Bella Ciao innan vi går ut till planen.

Om vi ser till kommande seriespel, hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Det är alltid svårt att säga så här tidigt. Förra året hade vi en trög start men avslutade säsongen väldigt bra. Hoppas vi kan börjare starkare i år.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– Pluggar sista terminen till dataingenjör så det är inte alltid lätta att koppla av men jag försöker ta tid till att umgås med vänner och måla tavlor. Min senaste avkoppling är bebisgos med Lisa och Johannas lilla Falke.

Detta visste du inte om mig?
– Jag är ytterst ansvarig för majoriteten av lagets ögonbryn och klipp/färg av hår. Har allt hemma, behöver någon i laget något, kontaktar de mig. Håller just nu på att starta eget aktiebolag för en mobil plattform till fastighetsförvaltning som jag utvecklat med en klasskamrat. Har många bollar i luften helt enkelt.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close