skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVellinge IF

Hasse Mattisson i Vellinge IF: ”Den som blir sist får baka en tårta till resten av laget”

Hallå där…Hasse Mattisson i Vellinge IF

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Vi är tacksamma för att vi har kunnat träna på med tre pass i veckan sen i mitten av januari. Något enstaka pass bara som ställts in när planen inte varit spelbar pga snön och kylan. Sen är det väl inte de optimala förberedelserna att bara ha en planhalva att tillgå samt att vi kört i smågrupper. Men jämfört med många andra klubbar, framförallt Malmö-lagen, så har vi ju varit lyckligt lottade som kunnat träna fotboll.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Nej, hos oss har jag inte känt att de blivit less på att bara träna. Det är träningsvilliga killar. Däremot har både spelarna och vi tränare blivit lite frustrerade över det här med att vi tvingas köra i smågrupper. Men det är bara att gilla läget. Vi får ju vara igång i vart fall. Som tränare försöker man ju hitta variation i övningarna för att hålla geisten uppe men visst blir det mycket repetition också. Sen har vi ju försökt stimulera med att just tävla. Du får ett streck i protokollet om du är med i det vinnande laget i 4 mot 4, och nu på slutet har jag luftat den tidigare MFF-tränare Frans Thijssens skott-tävling ”Cake-competion”. Den som blir sist får baka en tårta till resten av laget.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Ja det vet jag inte riktigt än. Vi hoppas ju att vi ska få börja träna normalt igen och då får det ju bli fokus på hur vi agerar tillsammans alla 11 både offensivt och defensivt.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Ja det blir kanske någon vecka mindre ledigt på sommaren men jag ser det inte som ett bekymmer. Vi och troligen även de andra lagen gör det här för vi brinner för fotboll och att spela matcher. Läggs det även in några mitt i veckan matcher så köper vi det också.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Jag tror att både killarna och vi i ledarstaben vill göra det bättre än i fjor och då slutade det ju med en 3:e plats efter en jättefin första säsong i trean. Har tappat en del rutin men fått in ung entusiasm. Vi får se vad det räcker till. Vi ska snacka ihop oss när restriktionerna lättat. Generellt tror jag det här blir en tight serie. Finns många bra lag men ska jag tippa någon i toppen så får jag nog nämna IF Lödde. De bör ha stärkts av Cup-spelet samt att de haft möjligheten att träna och matcha ordentligt från början. De ligger något längre fram än oss övriga i sin försäsong och med all rätt, hade ju varit orimligt ifall de inte fått förbereda sig inför cupspelet. Sen är väl alltid IFK Trelleborg bra rustade inför varje säsong och det känns som de fått ihop det extra bra i år.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close