skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVeberöds AIF

Tommy Johnsen i Veberöds AIF: ”Det skall bli så jobbet som möjligt för alla lagen i serien att slå oss”

Hallå där…Tommy Johnsen i Veberöds AIF.

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Jag tror att vi tränat som alla andra enligt restriktionerna som gäller med mindre grupper om 8 stycken. Tycker att spelarna har gjort det fantastiskt bra under hela tiden vi tränat så här.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Nej det tycker vi inte då vi har försökt att variera träningen så mycket som möjligt. Samtidigt så har vi fått in Jonas Stridsberg som tränare och han har gjort ett jättejobb med vårt anfallsspel sedan vi började i januari, en stor eloge till honom.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Vi kommer att förbereda oss på bästa sätt inför seriestaten i maj, det blir mycket lagdelsträning så alla våra delar i laget blir så bra som möjligt. Samtidigt har vi jobbat stenhårt på fysiken och det kommer vi inte att släppa på, det skall bli så jobbet som möjligt för alla lagen i serien att slå oss.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Tycker vi har förberett spelarna på ett bra sätt för att vi skall spela en dubbelserie 2021. Tror alla lagen är tacksamma för en dubbelserie i år. Att vi får ett kortare sommarlov spelar ingen roll för oss i alla fall.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Med tanke på förutsättningarna är det jättesvårt att veta var vi står utan träningsmatcher. Känns som IF Lödde har ett försprång som kunnat förbereda sig på ett mycket bättre sätt än oss andra. Dom ligger väl i förarsätet just nu. Annars tror jag att det blir tätt i toppen som i botten av serien.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close