skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHöganäs BKNyheter

Stefan Ramsten i Höganäs BK: ”Vi har en bra trupp som tycker om att träna”

Hallå där…Stefan Ramsten i Höganäs BK

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Vi har som alla andra lag fått hålla oss till de restriktionerna som gäller och anpassa träningspassen efter det . Jag tycker att vårt upplägg har funkat bra med variation av fotbollsrelaterad fys och spelövningar som är anpassade till vår spelidé. Killarna ligger långt framme här.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Självklart saknar både spelarna och vi tränare träningsmatcherna för att kunna få en måttstock var vi är någonstans rent spelmässigt . Men vi har en bra trupp som tycker om att träna och alla vill visa att det är dom som ska ha en startplats detta året.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Vi kommer lägga fokus på att finslipa vissa detaljer. Både offensivt och defensivt.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Inför detta året så har vi utökat vår trupp vilket kommer vara viktigt att ha en bra och bred trupp med tanke på det intensiva spelschemat. När det gäller spel över sommaren så har inte våra spelare några bekymmer med detta. De vill spela matcher oavsett årstid.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Serien ser tuff ut men vi ser fram emot många bra matcher. Det är därför vi håller på fotboll för att bli utmanade. Av Höganäs BK kan man alltid begära att få se en bra spelande fotboll. Hur långt det räcker återstår att se.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close