skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö City FCNyheter

Rossi i Malmö City FC: ”Att man trycker ihop matcher blir ännu bättre”

Hallå där…Georg Rossi Eterovic, tränare Malmö City FC

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Vi har först nu, senaste tre veckorna kunnat vara på planen. Innan var vi i Pildammsparken och njöt av både naturen och löpningar i trappor och två småbackar som finns där. Ett sätt att lära känna varandra. Fick en del nya spelare så träningarna var ett bra sätt och arbeta ihop. Även tränarna är nya så det blev annorlunda träningar för merparten denna försäsong.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Klart där är en del spelare som alltid vill spela. Men en försäsong är lång och nu kunde man förklara närmare varför man tränar och lägger upp det annorlunda. Dom flesta har en förståelse för läget med Covid-19 så träningarna har varit en kollektiv utmaning att göra något tillsammans som är nyttigt och bra för gruppen. Trots att spelarna delades in i mindre grupper.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Vi gör i stort sett allt med boll så det blir mycket passningsspel och possessionspel i olika former. Fotbollskondition med boll i olika övningar. Sedan genomgång av spelsätt och grunderna.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Rent spontant så tror jag alla vill ha mycket matcher. Att man trycker ihop matcher blir ännu bättre. Återigen, med tanke på situationen så blir nog fotbollen mer viktig än man tror. Resorna i vår serie är korta så jag tror lagen inte har något emot varken ett tajt schema eller ett kortare sommaruppehåll.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Tror serien blir intressant med många bra matcher. Bromölla tror jag på, serien kommer bli jämn i år också.
Förra året hade vi kvalspel som målsättningen. Skulle säga en placering på övre halvan.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close