skanesport_desktop-panorama-1

Ariana FCFotbollNyheter

Silverhanden 2021 till Saber Azizi från Ariana FC

Vid Sverige Uniteds årliga gala, som sändes digitalt under måndagskvällen, fick Saber Azizi ta emot Silverhanden-stipendiet på 30 000 kronor för sitt arbete med mångfald och inkludering. En av de som hyllade årets stipendiater var förbundskaptenen för det svenska herrfotbollslandslaget Janne Andersson.

Sverige United är en obunden stiftelse som verkar för integration med fotbollen som verktyg. För femte året i rad delas stipendier ut för att hylla eldsjälar inom fotbollen och rikta strålkastarljuset mot deras insatser. Saber Azizi, Ariana FC fick ta emot Silverhanden, Guldhanden tilldelades Gulistan Ucar, IFK Kalmar och Bronshanden Ilir Alaj från Karlshamn United.

Det är Sverige Uniteds priskommitté som har till uppgift att bland inkomna nomineringar utse årets stipendiater. I priskommittén ingår landslagsmålvakten Zećira Mušović, fotbollsspelaren Ivo Pekalski, fotbollsmagasinet Offsides chefredaktör Anders Bengtsson, Futebol dá força-grundaren Cecilia Safaee och elitdomaren Mohammed Al-Hakim.

Priskommitténs motivering:
”Att göra livsavgörande vägval i unga år kräver mod. Årets Silverhand Saber Azizi vände tillbaka till sina rötter. Elitfotbollens arenor byttes mot bostadsområdets idrottsplan. På agendan stod fotboll och integration. Det var här han ville lägga sitt engagemang och sin energi.
Han vet vad fotbollen och föreningslivet kan betyda för en bra start i livet. Det blev hans drivkraft. I ett område med stora utmaningar och som länge saknat verksamhet för barn och unga blev målet att starta på nytt. På kort tid samlades över 100 barn i gemenskap runt fotbollen. I denna gemenskap finns också ett lag för nyanlända.
Genom ett värdebaserat och inkluderande ledarskap och en vilja att förändra skapar han möjlighet för barn och unga med skilda bakgrunder att mötas i nya sammanhang.”

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close