skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Lund och BoIS vässade knivarna – Billy Magnusson summerar försäsongen

På Klostergårdens IP spelade Lunds BK och Landskrona BoIS 0-0.
Kanske inte så mycket att skriva hem om, men det finns som tur är annat att prata om.

Landskrona BoIS matchar sig igång rätt flitigt inför återkomsten i Elitfotbollen. Med en bred trupp luftas det en hel del olika spelare från match till match och även om man inte ska kalla det för reservbetonat som var det mer eller mindre en helt annan startelva än den som spelade oavgjort mot Allsvenska Halmstads BK några dagar tidigare.
Tränare Billy Magnusson summerar Lundmatchen:
– Efter cupen har vi valt att gå in i en ny ”fas”, så vi tycker att det skulle passa att gå runt på en hel del spelare. De som inte startade mot Halmstad startade igår. De enda vi bytte i paus var målvakterna; Svante Hildeman är fullt redo igen efter att ha fått en boll i ögat.
– Det var en bra genomkörare, även om det fanns detaljer i både presspel och spel med boll som går att förbättra. Lund är ett bra lag för Ettan på papperet och jag tror nog att de kan få ihop sina bitar på planen också.
Hur vill du beskriva det allmänna truppläget?
– Vi har bra konkurrens i truppen och det är det centrala. Vi har spetsat till det utan att ta någon stjärnspelare – av den enkla anledningen att det inte fionns ekonomi till det. Truppen är så jämn att alla måste vara på tårna varje träning. Vid varje träning står det 22 bra fotbollsspelare och triggar varandra. Det gör att man utvecklas som spelare – och som människor. Med en tunnare trupp, fast med 14 stjärnor, är man mer känslig för skador och att någon kanske inte levererar. Det blir ojämnt på träningar ibland. Jag föredrar den träningsmiljö och truppbalans som vi har just nu.

Samtidigt lever klubbarna i speciella tider. För en förening som Landskrona BoIS vars strategi är att bygga underifrån med egna och lokala talanger har ganska lite ammunition för tillfället när all ungdomsverksamhet legat nere i månader.
– Ungdomslagens träningar har legat nere fram tills förra veckan. Vi har inte haft någon U19-verksamhet som knackat på dörren och vi ska ha enhetliga grupper för att hålla nere smittspridningen. Det har såklart inte varit optimalt och kanske försenar processen något. Men nu är de lagen igång och vi har haft någon junior som hoppat in mot Torn och så vidare. Det kommer säkert att dyka upp några intressanta namn även denna säsong när de ungdomarna får kontinuerlig träning.

Framöver väntar träningsmatcher mot IFK Göteborg och Mjällbys U21-lag.
Hur vill du beskriva försäsongen för er del?
– I stora drag har den varit bra. Prestationsmässigt över de åtta matcherna är jag nöjd med mycket. Inte allt, men mycket.
I Cupen hade vi ambitionen att tävla längre såklart, men inledde med två 0-3-förluster mot Mjällby och Östersund vilket var en besvikelse resultatmässigt. I Östersundsmatchen gick vi bort oss ett par gånger och blev hårt straffade på ett sätt som sällan var fallet i Ettan. På sätt och vis var det därför en väldigt nyttig lärdom för grabbarna.
– Mjällbymatchen var inte dålig från vår sida, men vi kom inte upp i prestation så att vi kunde hota dem. Mot Akropolis var det däremot riktigt bra.

På skadelistan finns det en del spelare som alltid, men ett namn sticker ut. Fjolårets lagkapten och mittbackfurir Philip Andersson som inte spelat match på ett halvår.
Vad är det frågan om egentligen?
– Någonting hände i matchen mot Skövde hemma. Han gick av med knäkänningar vilket han haft det tidigare vid något tillfälle och det kändes som en klassisk ”Filleskada”. Vi räknade med att han skulle vila någon vecka för att sedan vara spelklar snabbt. Men det blev aldrig bra, så vi gjorde en magnetröntgen och då hittades ett ödem, ett slags blåmärke i knät, och det skulle kosta 6-8 veckor. Det går inte att träna bort.
Men…?
– Men det har inte gett med sig. Vi försökte sätta honom i träning inför kvalet mot Dalkurd, men då svullnade knät upp. Sedan har problemen fortsatt. Nu är han i full träning igen sedan två veckor tillbaka och tanken var att han skulle spela mot Lund, men så svullnade knät upp igen. Så nu vet vi inte. Förhoppningsvis vara det bara ett mindre bakslag.
I övrigt då?
– Linus Olsson fick lite vadproblematik i första matchen, vi hoppas det går över snart. Kevin jensen stukade foten mot Mjällby. Annars är det rätt lugnt.
Du och Mölder har gått runt på mycket folk i matcherna?
– Ja. Vi har valt att rotera. Eller… snarare sett till att ge alla chansen i skarpt läge, både i cupen och i träningsmatcherna. På så sätt har vi fått många positiva besked.

Bilder från matchen mot Lunds BK: Nisse Nilsson
www.nissenilsson.se

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2