skanesport_desktop-panorama-1

Skånesnack

Skånesnack med Ida Gullberg

Serien med Skånesnack stannar idag till i Höör – där vi pratar med Ida Gullberg om bland annat klydderövar, Gyavallen och Timbuktu.

Vart är du uppväxt och vart bor du nu?
– Jag är uppväxt och bor i en liten by som heter Flyinge. Under högstadie och gymnasietiden bodde jag i Höör.

Vilken var din moderförening och vad betydde den klubben för dig under din uppväxt?
– Min moderförening är Höörs HK H65. Jag började förhållandevis sent med handboll och jag fick ett väldigt varmt mottagande. Det betydde väldigt mycket för mig då och har fortsatt att göra det.

Vilka idrottshallar eller idrottsplatser i Skåne tycker du är vackrast och/eller charmigast?
– Jag har varit på många idrottsplatser runt om i Skåne, men det finns en viss charm över bollhuset i Lund. Där tränade jag under gymnasiet, spelat väldigt roliga matcher och skrapat för många knän! Sen har jag en förkärlek för Gyavallen i Stehag, där jag kollat på många fotbollsmatcher med mina kompisar. Det är en väldigt fin idrottsplats och korven i halvlek är guld värd.

Du har en ledig dag med din bästa vän och ni åker till ett resmål du älskar. Vart bär det av och varför?
– Jag hade tagit med mig mitt gäng och bilat ner genom Skåne. Vi hade stannat på Eriksgården och käkat bärbuffé, badat i havet, ätit lunch på Buhres i Kivik och avslutat kvällen på Ystad Saltsjöbad.

Vilket är ditt favoritord på skånska?
– Klydderöv!

Om du fått chansen att köpa en stor tomt vart som helst i Skåne för att bygga ett eget hus. Vart skulle det bli då?
– Jag älskar havet och skulle väldigt gärna vilja bygga mitt drömhus i närheten av det. Två favoritställen jag gärna hade bott i är Torekov eller Falsterbo.

Efter en riktigt skön seger en fredagskväll och med en ledig helg framför dig. Vilken lagkamrat skulle du bjuda på middag och vad skulle du laga för mat (alternativt köpa hem).
– Jag hade bjudit hem mina fina vänner från Helsingborg, Emma & Gry, och lagat min absoluta favoriträtt – fisktacos! Sedan hade vi spelat sällskapsspel, ätit godis och snackat skit hela kvällen.

Äggakaga eller spiddekaga?
– Äggakaga utan tvekan!

Om du ärvde tio miljoner av en okänd amerikansk kusin – vad är det första du skulle köpa och hur skulle du investera resten?
– Jag hade till en början köpt en lägenhet i centrala Lund, det får gärna vara ett renoveringsprojekt med bra läge. Därefter hade jag dels gett pengar till min familj men också skänkt en summa till välgörenhet. Hade det blivit något över efter det hade jag lagt det på ett sparkonto!

Avslutningsvis. Om du blev skeppsbruten på en öde ö. Vilken skåning eller skånska – som du inte känner – hade du velat ha med dig?
– Svår fråga! Tror jag hade tagit med mig Timbuktu. Han är en duktig artist och verkar vara en skön snubbe. Jag tror vi hade haft väldigt roligt tillsammans och han hade kunnat påminna mig om att ”the botten INTE is nådd”.

Läs de andra intervjuerna i ”Skånesnack”.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close