skanesport_desktop-panorama-1

BildspecialFotbollKristianstads DFFNyheterVittsjö GIK

Bildspecial: Kristianstads DFF – Vittsjö GIK

Igår spelades andra omgången i Svenska Cupen när hemmalaget Kristianstads DFF tog emot Vittsjö GIK. Första målet kom i minut 24 av Anna Welin i KDFF. Vittsjö kvitterade dock omgående genom Clara Markstedt. Kristianstad tog återigen ledningen genom Jutta Rantala och det blev också slutresultatet för dagens match.

Resultat: 2-1 (1-1)
Matchens mål gjordes av:
KDFF: Anna Welin och Jutta Rantala
VGIK: Clara Markstedt

Ass tränare Björn Sigurbjörnsson i Kristianstads DFF: 
– Vi fick som vanligt en tuff match mot Vittsjö. Till skillnad från många tidigare matcher mellan lagen blev det inte lika många bollar i luften, utan två lag som försöker spela boll. Tycker att vi lyckas bättre under största delen av matchen och att vi har chanser till att göra fler mål än de två vi gör. Visar tecken på att vårt försvarsspel håller på att sätta sig och att vi är farliga i många olika moment. Att vi gör våra mål på fasta situationer utöver alla fina chanser vi skapar är ett tecken på att vi kommer kunna göra det svårt för våra motståndare på olika sätt.

– Om en vecka väntar gruppfinal mellan oss och FC Rosengård. Känner oss trygga med hur vi ska närma oss matchen. Kommer förhoppningsvis kunna visa framfötterna nästa helg och ta oss vidare till semi som för två år sedan.
Tränare Robert Bergström i Vittsjö:
– Det är en jämn första halvlek där jag tycker att vi står upp väldigt bra mot ett helt ordinarie KDFF på bortaplan. Vårt mål är matchens behållning då vi har en bra kontrollerad kontring som involverar många spelare och snabbt spel i djupled. KDFF är starka på fasta situationer och gör också två mål på det sättet. Där måste vi göra det bättre och det får vi dra lärdom av. I den andra halvleken är KDFF bättre än oss och det blir lite situationer runt vårt mål när de trycker på. Sista kvarten kommer vi dock tillbaka och försöker slutforcera, men närmare än Fernandas (DA Silva) ribbträff kommer vi inte. Det var ett rättvist resultat i slutändan, men vi kan ta med oss många bra svar från matchen. Framför allt vår backlinje gör en stark insats defensivt.

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close