skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Damlandslaget VM-kvalar mot Ukraina i Lund – ”Vi ska kunna brotta ner dem”

OS – check.
Nästa mål: VM.
Och vägen dit går via dubbelmöte med Ukraina, där hemmamatchen spelas i Sparbanken Skåne Arena i Lund den 20 eller 21 april.

Sparbanken Skåne är en av sponsorerna till Svenska Handbollslandslaget och det finns en uttalad strategi att ”få tillbaka” något i form av exempelvis landskampers placering i Skåne.
Som nu när damlaget ska kvala till VM.
Då spelas hemmamatchen i kvalet mot Ukraina i Sparbanken Skåne Arena. Första mötet spelas borta 16 eller 17 april.

VM spelas i Spanien i december i år.
– Oavsett vilket lag vi skulle fått skulle vi gått in som favoriter, men Ukraina var ett av de tuffaste lagen vi kunde få. Å andra sidan är det bra att vi får möjlighet att spela tuffa matcher och min förhoppning är att vi ska kunna brotta ner dem över två matcher även om de pressade både Rumänien och Polen i det senaste EM-kvalet, säger den svenska förbundskaptenen Tomas Axnér som återigen får leda sitt landslag i hemstad Lund.

Thomas Lindhard, vd, Stiftelsen Arenan:
– Att landslaget åter igen väljer Sparbanken Skåne Arena i Lund är ett starkt resultat av vårt professionella samarbete. Landslaget ställer höga krav på flexibilitet, säkerhet och kunskap. Tillsammans med Lugi HF och Skånes Handbollförbund skapar vi perfekta rammar för ett träffsäkert matchevenemang.

Den svenska truppen till VM-kvalet mot Ukraina presenteras på torsdag klockan 13.00 på Facebook.com/handbollslandslaget och i appen Gameday Handbollslandslaget.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close