skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Mats-Ola Borglund tränare i Båstads GIF: ”Killarna i truppen har jobbat beundransvärt bra”

Hallå där…Mats-Ola Borglund, tränare i Båstads GIF

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Vi har tränat bra. Har hållit igång enligt de restriktioner som finns sedan i januari. Har tränat två till tre pass i veckan med i runda tal 15-20 spelare.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Killarna i truppen har jobbat beundransvärt bra, och nu märks att suget efter tävling är stort. Det är en utmaning för vilken tränare som helst att hålla igång en trupp med kravet på en eller flera 8-grupper. Man känner sig lite tom på övningar, men vi kämpar på så gott vi kan.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Hoppas på träningsmatcher väldigt snart. Träningarna kommer att handla mycket om matchsituationer och momentspel.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Har ett väldigt ungt lag där många sommarjobbar så det kommer att påverka oss. I vilken utsträckning vet vi inte ännu. Samtidigt har vi en bredare och jämnare trupp än på många år så vi har fortfarande inställningen att vinna alla matcher vi spelar.

Många klubbar har problem med att få fulla lag. Hur ser det ut för er i laget med spelarrekrytering/tapp/bristande intresse?
– Har en trupp på 22 man och det är konkurrens om ALLA platser i laget. Jag vill påstå att det inte finns någon spelare som skall känna sig säker på sin plats i årets upplaga av Båstads GIFs herrlag. Det gäller att visa under veckoträningarna att man vill vara med i nästa match.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Bjuvstorp, Ödåkra och Ekets GOIF ser starka ut. Vi vet att vi står inför det svåra andra året i serien. Gör vi det vi kommit överens om under säsongen så finns det inget lag som i förväg skall känna sig säkra på tre poäng mot oss.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close