skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Said Mekahal i KSF Kosova: ”Känna doften av det nyklippta gräset samtidigt som solen skiner över Rosengård”

Hallå där…Said Mekahal, tränare i KSF Kosova

Seriestarten är just nu framskjuten till första helgen i maj. Återigen tvingas fotbollsklubbarna ställa in och ställa om. Redan innan det senaste beskedet har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?

– Vi har haft hög närvaro på träningarna vilket resulterar i stark sammanhållning. Blir mycket konditionsträning med boll just nu så vi är förberedda.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Alla i världen är trötta på Covid! Men vi måste vara ännu mer försiktiga just nu. Läget är fortfarande allvarligt tyvärr. Vi ser ändå en ljusning och det ska bli gött med seriestart i maj. Som tränare får du vara kreativ, låta spelarna förknippa träningarna med ngt positivt. Det finns gott i allt!

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Fokus kommer läggas på att få spela träningsmatcher, prova spelare på olika positioner osv. Vi hoppas att få spela träningsmatcher i April eller ännu tidigare. Det är alltid skönt att springa ut på riktig gräs. Känna doften av det nyklippta gräset samtidigt som solen skiner över Rosengård.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Jag tror aldrig jag har tränat något lag så hårt under en försäsong. Många spelare är extremt vältränade. Dock är jag lite rädd att många spelare kommer ha lättare att ta till sig skador men ett fullspäckad matchschema. Men det är alltid roligare att spela matcher än att träna.

Många klubbar har problem med att få fulla lag. Hur ser det ut för er i laget med spelarrekrytering/tapp/bristande intresse?
– Vi har gjort fantastiska värvningar i år. Pratar mer om det vi har och inte det som vi inte har kvar i föreningen. Vi har ett starkt lag i år som kan gå mycket långt.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Har inte så mycket kunskap om de andra lagen i serien, då man inte kunnat se dom spela tyvärr. Jag min kollega Luta samt föreningen ger otroligt mycket till spelarna. Vi kräver också mycket tillbaka. Vi är vinnare och kommer försöka vinna varje match.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close