skanesport_desktop-panorama-1

Eslövs BKFotbollNyheter

Sparbanken Skåne utökar stöd till EBK efter branden

Återuppbyggnaden av Eslövs BK efter branden i februari går framåt, men långsamt framåt. Nu utökar Sparbanken Skåne sitt stöd för att klubben ska komma på fötter igen – en av bankens ägarstiftelser går in med ett större bidrag till verksamheten.
– Detta är helt avgörande för att vi ska kunna bygga upp verksamheten. Jag vill rikta ett stort tack till alla som engagerat sig, både i och utanför klubben, säger Kenneth Larsson.

Eslövs BK drabbades den 13 februari av en mardröm. En brand totalförstörde klubbstugan på Husarängens idrottsplats och i princip alla inventarier gick förlorade, däribland träningsutrustning, dokument och medlemsregister. Sedan dess har många engagerat sig i föreningens framtid.

Nu fördjupar banken sitt engagemang genom att ägarstiftelsen Sparbankstiftelsen Finn går in med ett stöd på 100 000 kronor till inköp av olika typer av material och kontorsinventarier.

Kansliansvarig Kenneth Larsson berättar att klubben fått ett femtiotal nya passiva medlemmar samt att privatpersoner skänkt pengar till återuppbyggnaden. En handfull mindre företag och organisationer har också ställt upp med sponsring, tillsammans med Sparbanken Skåne som redan dagarna efter branden gick in med ett bidrag till bollar, västar och redskap till barn- och ungdomsgrupperna.

– Det har varit tufft, men nu kan vi börja komma igång igen med tre nya kontorsplatser med datorer och skrivare. Detta är helt avgörande för att vi ska kunna bygga upp verksamheten. Jag vill rikta ett stort tack till alla som engagerat sig, både i och utanför klubben säger Kenneth Larsson i ett pressmeddelande.

De flesta barn- och ungdomsaktiviteter är igång, men det kommer att ta tid innan föreningen är tillbaka med full verksamhet.

– Det är fantastiskt att se alla som ställer upp för EBK i denna svåra situation. Som sponsor och långsiktig aktör på orten är vi givetvis med i vått och torrt, men det är tillsammans med alla andra eldsjälar som vi gemensamt kan göra riktig skillnad, säger Helena Björkman, bankchef på Sparbanken Skåne.

Rent konkret är det överskott och vinstutdelning från bankverksamheten som Sparbanken Skånes ägarstiftelser kan satsa i lokala projekt. Banken samarbetar med ett stort antal idrottsföreningar i regionen, med det uttalade målet att bidra till en positiv utveckling i samhället.

– Det är vår målsättning att ingen av våra aktiva ska behöva bli drabbade av branden utan kunna fortsätta med sina aktiviteter. Det ser ut som att vi kommer att kunna klara av det nu med allt stöd vi fått, säger Kenneth Larsson.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close