skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterStaffanstorp United FC

Sebastian Andersson klar för Staffanstorp United

Sebastian Andersson kliver in i ledarstaben som assisterandetränare till Kim Johansson för herrlaget i Staffanstorp United. Sebastian kommer närmast från IF Lödde där han också var en del av ledarstaben. Nu kommer han att ingå i en trio med Niklas Olsson och Kim Johansson.
– Kände att tiden var inne för att testa på tränarrollen lite mer seriöst och då kändes Staffanstorp som ett bra val.

Vad var avgörande för att tacka ja till Staffanstorp?

– Där vara många bidragande orsaker att valet föll för just Staffanstorp. Skulle säga att den främsta anledningen är att Kim Johansson är där som jag hade ett väldigt bra samarbete med i Lödde under de gångna två åren. Har fått känslan av att Staffanstorp är en sund klubb med något spännande på gång så känns som att det kan bli en rolig resa.

Hur pass bra känner du övriga staben?

– Kim känner jag väl som du säger och det ska bli kul att fortsätta samarbetet med honom. Niklas Olsson som är assisterande tränare idag har jag bara hört gott om och verkar vara en go gubbe med sunda värderingar så honom ser jag verkligen fram emot att jobba mer med. Resan dem har börjat känns väldigt spännande så att få vara med på den är den främsta anledningen.

Varför väljer du att byta klubb?

– Har haft en fantastisk tid i IF Lödde och har många goa kompisar och minnen från tiden där. Jag kände att tiden var inne för att testa på tränarrollen lite mer seriöst och då kändes Staffanstorp som ett bra val.

Vad kommer du att bidra med?

– Förhoppningsvis mycket! Ett par extra ögon under träningar och matcher samt min syn på hur vi tar så många poäng som möjligt. Viktigt att vi alla ser fotboll på någorlunda samma sätt men tror även att det är viktigt med olikheter i tänket där jag gärna delar med mig av hur min syn på fotboll är. Niklas kommer fungera som assisterande tränare men kommer även att spela vilket gör att han får ett synsätt inifrån planen som vi kommer kunna dra stor nytta av.

Försäsongen har redan startat upp för din del. IF Lödde var det enda div 3 laget som var med i Svenska cupen. Hur vill du själv kort sammanfatta ert gruppspel?

– Tycker vi gör väldigt bra ifrån oss. En fantastisk rolig uppgift för grabbarna och vi står upp bra i framförallt första och sista matchen. Örebro-matchen blir ett litet fall men samtidigt inget att skämmas över då det faktiskt är Allsvenskt motstånd som står på andra sidan. En grym erfarenhet som spelare och ledare sent glömmer.

Vem är ”Sebbe” och hur står det till med din personliga form just nu?

– 26 år gammal Lundabo som för närvarande jobbar som tågtekniker. Min personliga form är nog inget att skryta med just nu men man skulle ju inte gå till gym under Corona så får skylla på det….

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?

– Den löser vi snabbt! IF Lödde och nu i Staffanstorp.

Vilka är dina positiva egenskaper?

– Alltid svårt att berömma sig själv men skulle vilja säga att jag allt som oftast är en glad gubbe med mycket energi som jag gärna delar med mig av.

Tränare Kim Johansson, är hela ledarstaben spikad och klar nu?

-Ledarstaben är spikad och klar. Jag och Niklas har hela tiden sagt att vi mått bra av ytterligare en tränare i staben som kan stötta och hjälpa till, framförallt då Niklas även ska spela i år. Sebastian fanns med i vår stab i Lödde och är en härlig person med ett gott fotbollsöga. Nu ville han få en lite tydligare roll som tränare, så då blev det en win-win för både han och oss. Vi har även en duktig målvaktstränare i Gustav Magnusson samt lagledare Christer Holst.

Foto: SU

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close