skanesport_desktop-panorama-1

FotbollKvarnby IKNyheter

Ulf Jansson: ”Efter att ha åkt ner 3 divisioner på 3 år så gör vi nu en omstart med ett nytt lagbygge”

Hallå där…Ulf Jansson, tränare i Kvarnby IK

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Kämpigast hade vi det nog när alla kommuner i princip fick börja träna men inte vi i Malmö, då kändes det som orättvisa förutsättningar. Tacksam för att det endast varade 2-3 veckor. Efter det så har vi tränat på i mindre grupper vilket såklart är en omställning, både för spelarna men även för oss tränare som inte har behövt tänka på sånt innan. Ett par pass har vi ställt in pg.a snö.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Det är inget jag har märkt av, tycker spelarna har bjudit till på ett bra sätt även om vi inte kan spela i större grupper. Dock handlar varje träning om att tävla, oavsett vilka moment vi jobbar med, vi vill ju ta kliv framåt.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Hade jag fått önska vad jag vill så hade det varit att spela ihop lagdelarna på större ytor för att få ihop hur vill spela för att vinna matcher. Tyvärr så är det inte mitt beslut utan restriktionerna som avgör. Men att träna kondition är något vi vill fortsätta med samt att jobba i våra mindre grupper med spelsättet men som sagt helheten går ju inte än…

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Jag tror samtliga i vårt lag gärna har ett tightare schema för att kunna spela en dubbelserie än att bara köra 11 omgångar. Vi kommer att vara redo på allt utifrån hur det utvecklar sig.

Många klubbar har problem med att få fulla lag. Hur ser det ut för er i laget med spelarrekrytering/tapp/bristande intresse?
– Efter att ha åkt ner 3 divisioner på 3 år så gör vi nu en omstart med ett nytt lagbygge. Vi har lyckats få till en härlig mix av äldre spelare, många spelare som varit seniorer i 4-5 år på högre nivåer än division 5 samt att vi har många hungriga och unga spelare från de egna leden. Det innebär en fin konkurrens där alla måste leverera på varje träning och match. Så jag kan verkligen inte klaga.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Det känns som en stark och jämn serie på förhand. Ett par föreningar har värvat mycket, tänker på Lunds SK, NK Croatia och Heleneholm så de blir väl tippade som topplag. Tycker också att vi ser väldigt bra ut så vi ska vara med och jävlas med favoriterna tycker vi!

Foto: Kvarnby IK

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close