skanesport_desktop-panorama-1

Skånesnack

Skånesnack med Oliver Bengtsson

Serien med Skånesnack har idag LUGI:s Oliver Bengtsson som gäst. Ungdomstränaren i H43 som i dagarna startat upp en ny Beachhandbollsklubb i Lund.

Vart är du uppväxt och vart bor du nu?
– Jag är född och uppvuxen i Rolsberga en liten by några mil söder om Höör och där bor jag fortfarande kvar.

Vilken var din moderförening och vad betydde den klubben för dig under din uppväxt?
– Min moderklubb är H65 Höör och den har betytt extremt mycket för mig. Bra tränare under hela min ungdomskarriär som både har utvecklat mig på handbollsplanen men även som människa utanför planen. Även där jag fick börja som tränare.

Vilka idrottshallar eller idrottsplatser i Skåne tycker du är vackrast och/eller charmigast?
– Sporthallen i Höör ligger en varmt om hjärtat, där allting började. Sen måste jag även slå ett slag för den gamla anrika Lågehallen. Den fullsatt på en hemmamatch för herrlaget när jag spelade där var en extremt mäktig känsla.

Du har en ledig dag med din bästa vän och ni åker till ett resmål du älskar. Vart bär det av och varför?
– Det skulle nog bli en heldag i Ystad under sommaren. En helt fantastisk stad med nära till havet, det kan ju inte bli mycket bättre.

Vilket är ditt favoritord på skånska?
– Fobbeck utan snack, ett mycket användbart ord.

Om du fått chansen att köpa en stor tomt vart som helst i Skåne för att bygga ett eget hus. Vart skulle det bli då?
– Antingen nära havet i Ystad eller nära havet ute på Österlen, varenda sommar sen jag föddes har spenderats där nere. Det är verkligen helt underbart.

Efter en riktigt skön seger en fredagskväll och med en ledig helg framför dig. Vilken lagkamrat skulle du bjuda på middag och vad skulle du laga för mat (alternativt köpa hem).
– Det hade nog blivit min gamle tränarkollega Parman, och jag skulle lagat mina hemmagjorda hamburgare så hade både han och jag blivit nöjda sen något gott att dricka till de.

Äggakaga eller spiddekaga?
– Äggakaga med fläsk utan tvekan. Aldrig varit något stort fan av spiddekaga.

Om du ärvde tio miljoner av en okänd amerikansk kusin – vad är det första du skulle köpa och hur skulle du investera resten?
– Första delen av pengarna hade gått till att köpa marken och bygga huset nere på Österlen. Sen hade resten gått till sparande för framtiden.

Avslutningsvis. Om du blev skeppsbruten på en öde ö. Vilken skåning eller skånska – som du inte känner – hade du velat ha med dig?
– Hade nog valt Zlatan, hade gärna snackat om allt möjligt med honom. Eller kanske någon med en båt så man kan ta sig från ön!

Läs de andra intervjuerna i ”Skånesnack”.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close