skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTomelilla IF

Magnus Högström i Tomelilla IF: ”Vi redan gjort över 40 träningar tillsammans.”

Hallå där…Magnus Högström i Tomelilla IF

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Vi har haft bra uppslutning på träningarna och vi har tränat 4 ggr i veckan sedan den 9 januari. Både jag och spelarna ville fortsätta träna fullt ut trots framflyttad seriepremiär och nu har vi redan gjort över 40 träningar tillsammans.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Som sagt så har vi gjort över 40 träningar redan utan matcher och det är väl självklart att det blir tufft mentalt att bara träna hela tiden. Vi försöker hitta olika tävlingsmoment i träningarna och övningarna för att stimulera spelarna.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Efter påsk så kommer vi öka intensiteten igen. Då kommer vi gå upp till två högbelastande pass per vecka igen. Så fokus ligger på bolltempo och förbättra återhämtningen i de olika övningarna som vi kommer genomföra.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Vi har en stor trupp så jag ser bara positivt på ett tightare schema. De lag som har en tunn trupp får det kämpigt. Men en fotbollssäsong ska spelas med en dubbelserie så det är rätt beslut av förbundet att genomföra det med ett tight schema. Vi kommer ändå kunna ha spelledigt under nästan hela juli, vilket uppskattas av våra spelare. Avslutar vårsäsongen mot Lunnarps BK den 1/7 och startar höstsäsongen den 13/8.

Många klubbar har problem med att få fulla lag. Hur ser det ut för er i laget med spelarrekrytering/tapp/bristande intresse?
– Där står vi oss väl rustade. I mars månad har vi lyckats få in ytterligare tre spelare. Förra veckan gjorde vi klart med Timothy Axelsson från Österlen FF. I honom får vi in en spelare med bra passningsfötter med fin spelförståelse.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Många derby att se fram emot. Då vi inte har fått spela träningsmatcher så är det svårt att säga var vi står någonstans. Så ett rimligt krav är att vi ska kunna styra de flesta matcher med större bollinnehav och hoppas att vi får utdelning framåt. De stora favoriterna är IFK Simrishamn och Gärsnäs AIS.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close