skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Malmö starkast i drängaslagsmålet – nu väntar Plan B-slipande

Malmö reducerade i Plan B-derbyt.
Därmed lever kvartsfinalmötet mot IFK Kristianstad i allra högsta grad.

Med kniven mot strupen har de flesta lag med någon form av identitet, uns av självförtroende och tillräckligt med överlevnadsinstinkt förmågan att lyfta sig.
Förmågan att krama ur de sista dropparna.
Hårdheten att bita ihop och skjuta undan smärtan.
Viljan att bli bättre.

Så var fallet med HK Malmö när IFK Kristianstad besegrades med 29-27 i en handbollsmatch som…
Eller… handbollsmatch och handbollsmatch.
Det var mer som att se ett gäng drängar från två olika socknar ute på landet samlas i varsin ringhörna på Hultaryds sommarmarknad 1932 för att göra upp med nävarna.
Som det ”ska” vara i ett slutspel – den enda tiden på året då handbollen berikas med ingredienser som knytnävar, högst medvetna tvåor, överfall av varierande grad och allmänt djävulskap. Söndagsskolepojkarna får då sitta på bänken. Nu är det råskinnens tid att glänsa och en sådan som Hampus Nygren strortrivdes. Den elakaste, hårdaste och djävligaste drängen som finns.
Och då ska ändå nämnas att Viktor Östlund sänkte Johan Nilsson ute på tolv meter på ett vis som till och med måste fått hans mamma att rodna om kinderna och slå över från C More-sändningen till Café Norrköping (eller vad som nu visas på andra kanaler).

12-12 i halvtid följdes upp av ett litet miniryck för IFK Kristianstad i andra halvlek.
Men det var bara hemmalagets vansinne som fått en dip.
Det här var en sådan där match där det syntes mest hela vägen att Malmö hade bestämt sig, och IFK Kristianstad lutade sig en gnutta mot det faktum att det var lite jobbigt och att det finns två till chanser att sopa hem semifinalbiljetten.

Ebbe Håkansson var tillbaka i målet i Malmö efter sin knäskålsincident i Skövde och 18-åringen gjorde vad han kunde. Ett positivt inslag i Malmös målvaktskris, även om den något gänglige gentlemannen hade lite problem med Markus Olssons niometersskytte (men vem har inte det).
Ändå var av de mest avgörande ingredienserna i Malmös seger, där man var klart starkast de sista tio minuterna, inbytte Torbjörn Jacobssons räddningar. Plötsligt hade akutlösningen fem i tolv både självförtroende och form nog för att ta det han skulle och lite till. Det som saknats i de två första kvartarna.
Guldstjärna även till Simon Nygrens första halvlek, Hampus Jildenbäcks andra halvlek, Magnus Perssons smärttröskel och Kassem Awads nya rastafarifrisyr.

2-1 i matcher således och nu väntar en vecka där HK Malmö kan vässa knivarna inför match fyra. Kanske kommer Daniel Ekman tillbaka?
IFK Kristianstad, utan en vänsterhänt högersexa och med en lagkapten som har fortsatta problem (Gudmundsson spelade inte alls idag), ska spela två Europacupmatcher och det är inte alls säkert att en sådan som Teitur kommer tillbaka om det nu handlar om en hjärnskakning.
Det lutar åt att semifinalbiljetten blir det lag som för till sin Plan B bäst. Vilka gamla gubbar som vaknar upp halta och lytta under lördagsmorgonen har bäst läkkött? Vilka alternativ hittar de båda tränarna till de spel och kombinationer som tränats in, men inte går att fortsätta med eftersom vissa spelare saknas?

Kassem Awad får äran att summera:
Var det annorlunda att spela den här matchen jämfört med de två tidigare?
– Jag skulle vilja säga att vi gjorde en likadan match som den senaste i Kristanstad. Vi behövde komma upp i aggressivitet och lade till 5-1-försvar.
– Det enda vi sa var att vi skulle vara ännu mer aggressiva. Framår kände vi bar ”släpp bollarna” liksom, så vi gjorde en bra match. Dessutom fick vi fler målvaktsräddningar idag.
Hur är det att spela som försvarare med nödlösningar i mål?
– Det är svårt för alla. De vet inte hur vi försvarare agerar och vi kan vara osäkra på dem inledningsvis, men vi har tänkt att det bara är att köra på så kommer tryggheten efterhand-
Blir man stressad – eller ser man till att bli några procent bättre?
– Lite av båda delar. Men det kan det bli osäkert ibland även med ordinarie målvakter. Man blir stressad när de släpper in skotten utifrån, men jag tycker att de nya grabbarna har gjort det fantastiskt bra. Man pressar sig själv till att bli bättre. Vi har snackat mycket inom laget om det där.
Nu har ni momentum, ni kan få tillbaka spelare och IFK ska dubblera med Europacupspel. Hur ser du på fortsättningen?
– Vi kommer att gå ut för fullt i varje match och bygga vidare på det här. Det var skönt att Tim Hilding var tillbaka, en mittnia åtminstone. Jag tror att hela laget har en go känsla i kroppen nu.
Avslutningsvis. Ni fick en decimeter sämre täck med din nya frisyr? Va fan? Rastaflätor!?
– Haha. Det var en kul grej bara. Man måste testa någonting nytt. Jag ville köra något helt annat inför den här matchen och det fungerade ju?
Ya Maaan. Grattis då.
– Tackar.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close