skanesport_desktop-panorama-1

NyheterSkånesnack

Skånesnack med Holken

Serien med Skånesnack går vidare med den mest skånska lagledaren som finns.
Mats ”Holken” Holgersson i Torns IF.

Vart är du uppväxt och vart bor du nu?
– Jag är uppväxt i i Stångby och bor i Lackalängan strax utanför metropolen Furulund.

Vilken var din moderförening och vad betydde den klubben för dig under din uppväxt?
– Torns IF – och den föreningen betydde allt. Allt! Ganska tidigt blev jag ledare där, som 14-åring, för ett pojklag. Föreningen har format mig under majoriteten av mitt liv. Jag tänker på föreningen hela tiden, men det får jag väl inte säga högt för då bli frugan tvär.

Vilka idrottshallar eller idrottsplatser i Skåne tycker du är vackrast och/eller charmigast?
– Förutom Tornvallen? Den i Bromölla är fin. Sedan har Billesholm en fin idrottsplats med Folkparken precis intill. Du vet, gamla träläktare och sådär.

Du har en ledig dag med din bästa vän och ni åker till ett resmål du älskar. Vart bär det av och varför?
– Jag tar med mig min kära hustru och åka till Råå. Vi har en sommarstuga där, precis nedanför vattentornet. Nästa gång blir till påsken.

Vilket är ditt favoritord på skånska?
– ”Man svettas när man äter” är ett bra talessätt. ”Bugasprängd” är ett bra ord.

Om du fått chansen att köpa en stor tomt vart som helst i Skåne för att bygga ett eget hus. Vart skulle det bli då?
– Då hade jag köpt en mark på Råå. Men där få man ta upp plånboken två gånger, minst. Vi var ute och tittade på ett hus förra veckan faktiskt, med det gick för sju miljoner lite drygt.

Efter en riktigt skön seger en fredagskväll och med en ledig helg framför dig. Vilken lagkamrat skulle du bjuda på middag och vad skulle du laga för mat (alternativt köpa hem).
– Jag skulle ta hela ledarstaben till Milas i Furulund för att äta plankstek och dricka öl. Annars lagar jag middag eller lunch hemma varje dag. Idag ska jag jag laga tupplårfiléer exempelvis.

Äggakaga eller spiddekaga?
– Äggakaka alla dagar i veckan, gärna med lingon till.

Om du ärvde tio miljoner av en okänd amerikansk kusin – vad är det första du skulle köpa och hur skulle du investera resten?
– Och jag får inte tjata om den där Råå-tomten då va? Jag skulle inte köpa någon bil åtminstone. Och tio miljoner är för lite för att sluta jobba. Det tål att funderas på, men jag skulle nog sponsra Torn som personlig sponsor. Jag har sponsrat föreningen sedan 1985, då med 500 kronor under en tid i livet när jag själv tjänade 18 kronor i timmen.

Avslutningsvis. Om du blev skeppsbruten på en öde ö. Vilken skåning eller skånska – som du inte känner – hade du velat ha med dig?
– Du hade ju kunnat hänga med! Men, äsch, vi känner ju varandra lite grand? Jag är såpass känd själv så jag vet inte. Jag säger pass.

Läs de andra intervjuerna i ”Skånesnack”.

Läs även:

Möt ”Holken” – Mr Torns IF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close