skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Tobias Karlsson i Trelleborgs FF: ”Jag är extremt förväntansfull och taggad på vad denna säsongen kan erbjuda”

Hallå där…Tobias Karlsson i Trelleborgs FF

Hur är den personliga formen just nu?
– Formen blir bättre för varje träning och match som spelas men finns mycket kvar att jobba på för min egna del. Mycket är nytt och som jag snabbt ska anpassa mig till men det kommer med tiden.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Jag startade min karriär i Veberöds AIF där jag tidigt fick chansen hos seniorerna. Därefter blev det Torns IF som jag representerade i hela fem fantastiska säsonger. Två år i divison två och sista tre i divison ett. En underbar tid hos en klubb som utvecklade mig både på och utanför planen. Men det blev en flytt söderut för en månad sedan och nu spelar jag i Trelleborgs FF.

Vilken roll på planen trivs du bäst i och varför?
– Trivs bäst i rollen som innermittfältare när man får arbeta mycket i box till box. Det är ju en position där man får mycket boll och är delaktig i uppbyggnaden av spelet.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Jag är extremt förväntansfull och taggad på vad denna säsongen kan erbjuda. Vi har en stark och bred trupp där vi har fått in flera riktigt duktiga spelare med grymma erfarenheter som jag tror kan bidra till att vi blir ett väldigt tufft lag att besegra i år.

Hur vill du sammanfatta er försäsong? Är du själv nöjd med era resultat? Vad anser du behöver göra för att spetsa till formen ytterligare?
– Kom in när halva försäsongen hade gått men hann vara med de sista två gruppspelsmatcherna av Svenska cupen. Erfarenheterna från matcherna mot de allsvenska lagen har betytt mycket och framförallt de resultat som vi fick med oss. Nu står vi kvartsfinal och ska möta Hammarby vilket är en inspirerande uppgift innan serien drar igång. Fram tills premiären blir det att slipa vissa saker men jag känner att vi är väl förberedda för att dra igång seriespelet.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– Det brukar bli en promenad följt av en stabil lunch innan avfärd. Sen är det bara att gå in i sitt egna mode och trycka på med mycket hög musik i bilen.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Jag skulle säga att Johan Blomberg möter ett inlägg på volley som sitter i borte krysset.

Vilken eller vilka idrottsplatser runt om i Skåne, bortsett från din egen hemmaplan, tycker du bäst om och varför?
– Enkelt val, Tornvallen såklart! Finns ingen finare idrottsplats än när rapsen blommar runt planen ute i Stångby.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp den här säsongen – vem skulle det bli och varför?
– Anton Kralj! En toppspelare som är tillbaka i Sverige efter en sejour i Norge. Hans känsliga vänsterfot kombinerat med hans kvicka spelstil hade fått hela vänsterfilen ute på planen att gunga ordentligt.

Viktigaste av allt. Hur kopplar du av?
– En spadag är aldrig fel men brukar bli mycket golf och häng med vännerna.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close