skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyKristianstad IKNyheter

Herman Hansson i KIK: ”Det har varit en rolig matchserie med mycket känslor och nerver”

Hallå där…Herman Hansson Kristianstad IK

Hur är känslan så här dagarna efter? Hur har ni firat segern?
– Man har en skön känsla nu såhär i efterhand, jag själv har representerat Kristianstad i fem säsonger nu så det känns väldigt skönt att vi lyckades hålla oss kvar. Vi firade en del i bussen hem sen har vi haft avslutning osv med laget innan folk åkte hem för att ta sommarlov.

Ni ledde efter de två första playout matcherna? När kände du själv att det är klart?   
– Jag kände egentligen aldrig att det va klart, det har varit en tuff och jämn matchserie så en helt avslappnad känsla hade jag aldrig samtidigt som jag alltid trodde på laget och att vi skulle lyckas vinna i bäst av fem.

Ta oss igenom hela slutspelet?
– Det har varit en rolig matchserie med mycket känslor och nerver, det har varit mycket på spel. Redan under tidigare möten under säsongen har matcherna mot Väsby varit med mycket känslor vilket är kul.

Vad skulle du själv säga var avgörande att just ni vann?
– Tror den goda stämningen och lagsammanhållningen i gruppen gjorde att vi orkade dra det längsta strået i denna matchserien.

Vilka ändringar i laget anser du behöver göras för att hamna på en bättre placering kommande säsong?
– Vi har under denna säsongen haft det väldigt tufft med målskyttet så om det är något vi behöver förbättra är det framförallt det.

Hur upplevde du säsongen utan att publiken fanns på plats? Har du ändå kunnat känna stöd under seriespelet?
– Det har varit speciellt att spela i tomma hallar och framförallt tråkigt. Vi har grymma supportrar hemma i Kristianstad och det är verkligen synd att vi inte har kunnat spela inför dom under denna säsongen.

Vad anser du har varit jobbigast/roligaste under hela säsongen?
– Det tråkigaste måste ändå vara att vi förlorat så mycket som vi ändå gjort tyvärr. En förlust blandat med en lång bussresa är aldrig roligt. Det roligaste är att alltid komma till träning och match och hänga med grabbarna i laget.

Vem är Herman? Ta oss igenom din karriär.
– Är en forward som alltid försöker jobba hårt för laget och ha bra fart på skridskorna. Började spela hockey i Mörrums Gois, sen representerade jag Brynäs j20 under en säsong innan jag hamnade i Kristianstad där jag spelat sedan dess.

Om vi kollar in statistiken så leder du ligan på antal utvisningsminuter, nästan dubbelt så många än vad tvåan, Johan har. Du leder även på antal tacklingar.
– Har dragit på mig en del utvisningar under vintern vilket inte är bra då man sätter laget i en dum sits. De många minuterna har sprungit iväg lite också eftersom jag dragit på mig något matchstraff när man blivit riktigt förbannad någon gång. Men egentligen är jag ingen buse.

Du har också smällt in 8 mål. Är du nöjd med det?
– Är väl egentligen ingen spelare som öser in mål och poäng men visst 8 mål får jag va rätt nöjd med även om man alltid kan önska mer såklart.

Hur ser det ut framöver? 
– Har inte riktigt funderat över framtiden ännu då säsongen nyligen tagit slut. Men jag och agenten ska prata ihop oss gällande framtiden här i dagarna.

Om du fick värva vilken spelar du ville till er trupp kommande säsong – vem skulle det bli och varför?
– Connor Mcdavid, han är bland de bästa i världen på i stort sett allting. Grym fart och teknik samt känsla för att göra mål.

Vem är din största förebild och varför?
– Har många olika förebilder och har försökt ta efter det bästa från alla. Både privat och hockeymässigt. Måste jag välja är det mina föräldrar som ställt upp i vårt och torrt och gör fortfarande.

Detta visste du inte om mig?
– Jag är väldigt bilintresserad.

Vad är viktigast på påskbordet?
– Påskmust!

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close