skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheterYstads IF

Norska mittsexan Vilde Hansen Steinlund till YIF

Ystads IF värvar ytterligare en mittsexa till kommande säsong. Vilde Hansen Steinlund heter nyförvärvet. Norskan kommer närmast från HK Drott men Vilde har även spelat i Hästö IF, numera Karlskrona Handboll. Avtalet sträcker sig över 1+1 år med 22-åringen.

– Jag ser verkligen fram emot att spela med Ystad IF nästa säsong! Ystad IF har länge gjort en satsning på damsidan som jag tycker är intressant och som jag vill vara med på! Har flera kompisar som spelar i Ystad och har fått ett väldigt bra och proffsigt intryck av föreningen och deras mål om avancemang i divisionerna. Jag rehabar för fullt efter en knäoperation för att förhoppningsvis kunna gå ut på planen och representera YIF under senare delen av hösten. Ska bli roligt att få spela i en handbollsstad som Ystad, hoppas allt återgår till det normala så vi får vara med om publiktrycket i Ystad Arena säger Vilde Hansen Steinlund.

– Vi ville värva Vilde redan 2018 till Ystads IF men av olika anledningar så blev det inte så! Vi har fortsatt haft koll på henne närmast från Allsvenskt spel i HK Drott men inför nästa säsong så kommer hon flytta till Ystad! Vilde är en sådan spelare som man vill ha i sitt lag men inte vill möta och kommer passa perfekt in i laget både på och utanför planen säger tränare Daniel Svensson.

– Vi är väldigt glada att Vilde fortsätter sin handbollssatsning i Ystads IF Dam. Vilde är en energisk spelare som hela tiden vill ha boll och som inte är rädd för att både ta och ge smällar. En tuff spelare som kommer passa perfekt i vårt lagbygge. Hon är tyvärr skadad just nu men vi räknar och hoppas att hon är tillbaka kring jul säger Michelle Fyhr Seifert.

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close