skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheter

Emir Plakalo inför dagens match: ”Dardan Mustafa avgör”

Idag startar Ettanfotbollen med ett Skånederby på Klostergården mellan Lunds BK och Österlens FF. Skånesport ringde upp hemmamålvakten Emir Plakalo för att känna honom på pulsen inför dagens match.

Hur är den personliga formen just nu?
– Det känns bra, vi är i gång. Tycker att min form just nu är bra och hoppas att den kommer bli ännu bättre nu när serien startar.

Ta oss igenom din karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Började spela i FK Sarajevo där jag skrev proffskontrakt när jag var 17 år. Gjorde debut när jag var 18 år i den högsta ligan i Bosnien. Spelade även i U18-U19 landslaget och olympiska landslaget. Efter FK Sarajevo kom jag till Sverige där jag spelade för FC Rosengård och Eskilsminne IF. Därefter blev det grekiska andraligan och Aiginiakos FC. Sedan tillbaka till Sverige och Åtvidabergs FF och FC Linköping City. Nu är jag här i Lunds BK.

Hur vill du sammanfatta er försäsong?
– Vi har många bra spelare och jag är säker på att allt kommer falla på plats. Klart att det är tråkigt när man förlorar nästan alla samtliga matcher. Viktigt att tänka på är att vi har spelat mot bra motståndare högre upp i divisionerna.

Hur ser du på erat lags möjligheter inför säsongen 2021?
– Vi tar en match i tag. Det är bara att gå ut och försöka vinna.

Hur brukar du ladda upp inför matcher med rutiner, mat och kanske musik, för att komma i gamemode?
– Jag har inte några speciella rutiner inför matcherna, det hade jag när jag var yngre. Då spelade jag i samma strumpor varje match. Men just nu är det bara att gå ut på planen och göra sitt bästa.

Det står lika i sista spelminuten. Vem i ditt lag avgör och på vilket vis?
– Det gör Dardan Mustafa. Han kommer en mot en med målvakten och avslutar vid bortre stolpen.

Avslutningsvis, vem är din största förebild och varför?
– Största förebilderna är mina föräldrar.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close