skanesport_desktop-panorama-1

FotbollGlumslövs FFNyheter

Andreas Dahl tränare i Glumslövs FF: ”Mycket matcher när vädret och gräsmattorna är som bäst”

Hallå där…Andreas Dahl, tränare i Glumslövs FF

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Vi har tränat på som vi tänkt förutom att även lägga in ett extra träningspass på lördagar eftersom vi skulle spelat träningsmatcher där men dem är som sagt inställda .

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Klart att det inte blir riktigt samma sak att köra en hel försäsong med bara träning och inte ha matcher att se fram emot men vi har fått det att rulla på bra och lagt in mycket tävlingsmoment i träningarna för att hålla just det vid liv.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Fokus hittills har varit mycket tempo och få en bra fysisk grund att stå på så april månad kommer fortsätta vara fokus på tempo men nu också träna in hur vi vill att vårt spel ska se ut både defensivt och offensivt.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Fördelen kommer vara att vi spelar mycket matcher när vädret och gräsmattorna är som bäst vilket är härligt. Nackdelen kan såklart bli att folk inte är hemma under en period mitt i semestern m.m. Men samtidigt så är vi fortfarande i en pandemi så kanske inte tillåtet eller läge att åka iväg så förhoppningsvis så ska det gå bra för alla lag ifall serien blir av på det viset.

Många klubbar har problem med att få fulla lag. Hur ser det ut för er i laget med spelarrekrytering/tapp/bristande intresse?
– Vi är 21 stycken i truppen och har hittills haft en väldigt bra uppslutning på träningarna så jag skulle säga att vi inte har något problem att få ihop det. Tappade några spelare innan säsongen började men fick även in 3-4 nyförvärv så vi ligger i antalet i truppen där vi vill.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Kommer säkerligen bli en jämn serie. Har dålig koll på dem andra lagen speciellt nu när vi inte kunnat spela träningsmatcher så ingen aning om vilka som kommer slåss i toppen. För vår egen del så hoppas jag på en bra start i dem första matcherna och sen kommer vi utvärdera efter första halvan av serien hur det ser ut och ta det därifrån. Men skulle vilja tillägga att jag har stor respekt för Gustav Hemström tränare i Landora så dom kommer säkert bli farliga.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close