skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Tim Husaj i Tollarps IF: ”Denna veckan har vi kört igång igen och killarna känns duktigt hungriga”

Hallå där…Tim Husaj i Tollarps IF

Seriestarten är just nu framskjuten till första helgen i maj. Återigen tvingas fotbollsklubbarna ställa in och ställa om.
– När det blev klart att seriestarten flyttas fram tog jag och min tränarkollega Berat i samråd med spelarna beslutet att killarna skulle träna på egen hand. Detta för att den redan långa försäsongen inte skulle kännas ännu längre. En mina vi åkte på i förra året med facit i hand. Denna veckan har vi kört igång igen och killarna känns duktigt hungriga.

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Vi har följt dem direktiven som har varit och tränat i mindre grupper samtidigt så har spelarna varit jätteduktiga på att ställa om från vecka till vecka. Så en jättestor eloge till dem.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Visst kan man det efter slitträningarna under veckan så är matcherna moroten man får i slutet av veckan. Men När man inte får spela matcher så får man som tränare planera in många tävlingsmoment samtidigt som man inte får glömma bort själva spelidén

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Vi kommer att fokusera mycket på vår spelidé så att vi känner oss trygga med det vi gör.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Rent generellt så tror jag att sommarspel påverkar alla lagen mer eller mindre. Men å andra sidan det är då planerna är som bäst.

Många klubbar har problem med att få fulla lag. Hur ser det ut för er i laget med spelarrekrytering/tapp/bristande intresse?
– Har några spelartapp sedan tidigare (frimånaden) samtidigt har vi fått in några nya spelare. Vi har en bra mix av spelare som har varit träningsvilliga vilket är alltid roligt för oss dom tränare.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Serien ser spännande ut med många lag i cykelavstånd. Går in med den inställning att vinna varje match sen får man se hur långt det räcker. I och med att det inte har varit några matcher så har man inte kunnat följa dom andra lagen. Tittar man på vilka som har värvat flitigt så bör Huaröds IF vara seriefavoriter.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close