skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Jesper Stenlund i Önneköps IF: ”Måste säga att försäsongen har gått bra med tanke på förutsättningarna”

Hallå där…Jesper Stenlund, tränare i Önneköps IF

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Måste säga att försäsongen har gått bra med tanke på förutsättningarna. Spelarna har verkligen haft förståelse för vilka utmaningar vi står inför och gett allt. Sen är det svårt att bygga gemenskapen när man tränar i smågrupper och inte kan ”hänga” i omklädningsrummet före och efter träningen.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Det är just den utmaningen som vi upplevt som svårast. Både för spelarna och för oss ledare. Svårt att utveckla och förbättra laget och individerna när man inte får svar från matcherna. Vad vi har gjort är att vi la in 10 dagars vila för att ladda batterierna innan vi börjar finslipa på detaljer.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Nu är det att hitta matchtempo och börja peta i det som jag gillar mest, finslipa detaljer.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Det kommer såklart att påverka, men som tur vet vi vad som gäller. Det är viktigt att hitta en balans mellan vila och träning, samt utnyttja den breda trupp som står till vårt förfogande.

Många klubbar har problem med att få fulla lag. Hur ser det ut för er i laget med spelarrekrytering/tapp/bristande intresse?
– Får vår del har vi haft en väldigt bra säsong på den fronten. Fick in många nya spelare och stommen från ifjol valda att stanna, vilket var viktigt. Sen som jag nämnde tidigare har spelarna ställt upp i år. Hög träningsnärvaro och att man meddelat ifall man fått förhinder.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Jag personligen har dålig koll på de andra lagen i serien. Som tur är har vi andra i ledarstaben som har full koll på våra kommande motståndare. Vår förhoppning är att bygga ett spel, i alla spelets faser, som gör att vi kan konkurrera på den övre halvan av serien.

Foto: Lola Nilsson

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close