skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

Oatly satsar på hemmaplan – blir huvudsponsor till Landskrona BoIS

Havredryckstillverkaren Oatly har haft sin produktion i fabriken i Landskrona sedan 2006. Företaget blir nu ny huvudsponsor till fotbollsklubben Landskrona BoIS, och stöttar klubbens långsiktiga hållbarhetsarbete.

Skånska Oatly är en av aktörerna som driver på omställningen till mer växtbaserad kost världen över, för både klimatet och hälsans skull. Produktionen i Landskrona har varit en central del i för företagets
globala expansion de senaste åren. Oatly satsar nu ytterligare på staden och blir huvudsponsor till fotbollsstoltheten Landskrona BoIS.

– Landskrona är Oatlys hemmaplan och därför känns det givet att vara med och stötta stadens fotbollsklubb. De senaste åren har vi gjort havredryck till ett globalt fenomen, och i takt med att vi växer kan vi också satsa
mer lokalt. Vi hoppas att samarbetet med BoIS kommer ha en positiv inverkan på hela Landskrona och att vi tillsammans kan bidra till att göra staden ännu mer hållbar säger Martin Ringqvist, Creative Director på Oatly i ett pressmeddelande.

Oatly kommer bidra till Landskrona BoIS långsiktiga hållbarhetsarbete, vilket bland annat sker under namnet ”MötesplatsIP”, och stå som matchvärd vid flera tillfällen under säsongen. Tillsammans stärker Oatly och
Landskrona BoIS också traditionen att flagga för Landskrona och gör hela staden randig på matchdag. Oatly hissar en 72 kvadratmeter stor BoISflagga utanför fabriken, och lottar även ut 200 normalstora flaggor till fans.

Oatly kommer också att ingå i det samarbete som redan finns mellan Landskrona BoIS och Landskrona stad för att aktivera alla landskroniter. Ett exempel är det projekt som under året kommer inledas tillsammans med
Landskrona stads kommunala grundskolor, med fokus på elever i årskurs 4, som syftar till att öka intresset för fysisk aktivitet och skapa positiva associationer till rörelse och hälsosam kost hos barn och unga. Projektet
kommer kulminera i en hållbarhetsdag på hemmaarenan Landskrona IP under höstterminen.

– Vi är stolta över att kunna presentera Oatly som ny huvudpartner. BoIS vill vara med och bygga ett starkt Landskrona och att nu få göra det tillsammans med en av de största arbetsgivarna i staden känns häftigt. Med
gemensamma krafter hoppas vi nu kunna fokusera på att bidra till en hållbar stad, en hållbar förening samt att med våra respektive spetskompetenser utveckla BoIS till en given mötesplats för pojkar, flickor och vuxna med just hållbarhet och hälsa i fokus säger Landskrona BoIS klubbchef Michel Ekberg

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close