skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Fredrik Branting i Farstorps GoIF: ”Viktigaste är att serien kommer igång och att vi fick fullserie”

Hallå där…Fredrik Branting, tränare i Farstorps GoIF

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Vi började träna mitten av januari med två pass i veckan på Österås. Träningstiden vi har fått har inte varit den optimala 20.30-22.00 på båda passen. Vilket har varit en anledning till att förberedelserna inte varit de bästa.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Ja det har märks en del på närvaron på träningarna att vi inte har haft några matcher på gång. Många tränar för att spela matcher och blir det inga så är det svårare att motivera sig att komma dit. Väl på träningen så har det varit bra fart och intensitet.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Jag hoppas att vi kan börja träna i Farstorp under april och att man släpper på restriktionerna med åtta grupper. Då kan vi börja fokusera mer på att jobba i större ytor, framförallt då i anfallsspelet.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– Tror inte det påverkar oss så mycket. Det viktigaste är att serien kommer igång och att vi fick fullserie. Tror andra lag tänker på samma sätt.

Många klubbar har problem med att få fulla lag. Hur ser det ut för er i laget med spelarrekrytering/tapp/bristande intresse?
– Har en bred och bra trupp när alla är tillgängliga. Kommer matcherna igång och vi får bättre träningstider så kommer träningsnärvaron öka, vilket gör att det blir hård konkurrens i laget.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Eftersom vi är nykomlingar så skall vi först och främst försöka etablera oss som ett div 5 lag. De lag jag tror på i år är Broby IF, IFK Osby och Bjärnum.

Foto: Farstorps GoIF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close