skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Hallå där…Magnus Bönnemark i Janstorps AIF

Hallå där…Magnus Bönnemark i Janstorps AIF

Redan innan det senaste beskedet att flytta fram seriestarten till inledningen av maj har många klubbar haft det kämpigt på olika sätt. Hur har ni kunnat träna och förbereda er under försäsongen 2021?
– Vi har kört på så gott det går med två fotbollspass och ett löp/fys-pass i veckan.

Kan du märka att en del individer blir less på att bara träna och träna – och inte tävla? Vad gör man då som tränare?
– Jag och min tränarkollega Robin tycker att i princip alla har visat ett väldigt gott engagemang och vilja, både till att komma till träning och att ge järnet när man väl är där. Så efter förutsättningarna är vi positivt överraskade.

Vad kommer du fokusera på fotbollsmässigt under träningarna i april månad?
– Då vi inte haft något datum att sträva emot så har vi kört på med tempo och intensitet, spelarna har förmodligen tröttnat på detta nu. Men då vi nu har fått ett möjligt speldatum i sikte och vädret blir mer inspirerande för just mer taktiska genomgångar så kommer vi successivt få in detta mer på träningarna framöver.

Inställt spel i april innebär tightare spelschema resten av året. Hur tror du att det kommer påverka ditt och andra lag när ni sannolikt får spela på sommaren då serierna normalt sett har sommarlov?
– För oss är det långt ifrån optimalt. Förstår att klubbar med 40 spelare i truppen kan rotera men tyvärr är så inte fallet för oss. Men det är bara att bita i det sura äpplet och köra på, vi är glada att förhoppningsvis komma igång igen snart.

Många klubbar har problem med att få fulla lag. Hur ser det ut för er i laget med spelarrekrytering/tapp/bristande intresse?
– Vi har fler på träningarna nu än i början av året och vi har många duktiga spelare med spets, men vi behöver bredda truppen. Det är svårt att rekrytera i dessa tider, men vi gör allt vi kan så förhoppningsvis dyker det upp några till.

Hur ser du på er serie i år? Vad är rimligt att begära av ditt lag och vilka lag tror du gör upp i toppen?
– Det känns som att truppbredd kommer vara  avgörande, så jag låter detta vara osagt. Det kommer bli en speciell säsong ännu ett år. Får avsluta med att jag och Robin önskar lycka till till våra seriemotståndare och hoppas att vi ses snart!

Foto: Janstorps AIF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close