skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLB07Nyheter

John Wall i LB07: ”Det är ett ganska förväntat svar då större saker än fotboll är på spel”

Igår kom beskedet från Svensk fotbollsförbundet att om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår 23 april kommer seriestarten i de lägre förbundsserierna skjutas upp ännu en gång. Sannolikheten är att Skånes fotbollförbund kommer att följa SFF beslut. Det avgörande datum blir nu den 23 april. Om läget då är oförändrat ser det ut att seriestarten skjuts upp till tidigast 22-23 maj.

John Wall, tränare i IF Limhamn Bunkeflo , vad tycker du om beskedet?
– Det är ett ganska förväntat svar då större saker än fotboll är på spel. Människors välmående, hälsa och att få bästa möjliga vård står givetvis högre upp i kurs än vår seriestart. Däremot kommer eftertankens kranka blekhet ligga över idrotten som en onödigt blöt filt framöver då saklig kompetens för beslut kring idrotten på regeringsnivå är tämligen bristande. Utifrån klubbperspektiv så handlar det om att skapa en miljö som ger ett värdigt liv i veckorna som inte stavas dödsantal, restriktioner och rädsla.

Vilka förhoppningar har du att det då kommer att beslutas om seriespel som planerat?
– Förhoppningar är onödigt, realitet är en bättre valuta för vår del. Vet att vi tränar på onsdag, vi vet att vi troligen kan träna torsdag. Bättre att göra det bra istället.

Hur kommer ni att förbereda er? Går det ens när man inte vet något?
– Den lilla erfarenhet jag har är fjolåret kring pandemi-hantering och en ovisshet, har åtminstone givit oss ett förhållningssätt att vi kan bara gräva där vi står – inte så mycket annat.

Hur kommer detta beslutet att påverka er i laget?
– Att vi kanske närmar oss en fullständig serie, istället för en halv. Alla beslut just nu är åtminstone beslut och ett steg närmare match även om det skjuts framför oss. Vi kommer se över ledighetsperioder och skapa andrum för att förvissa oss om att varje gång vi kliver innanför den berömda vita linjen så är det maximal ansträngning som är ett absolut.

Vilka konsekvenser ser du att en uppskjuten seriestart kan få för fotbollsklubbarna?
– Jag tror det måste till en större central argumentation där ungdomslag, ungdomsspelare ska få en skälig och inom säkrade arrangemang få göra det de älskar. I nästa andetag blir det vi men det är just senare enligt den ordningen.

Om det nu blir uppskjutet igen, hur tycker du att seriespelet skall spelas i år?
– Att så långt som möjligt göra seriespelet till en fullständig serie, för annars finns ju risken att klubbar eller annan strategisk verksamhet omvandlas till Lotto eller Keno. Det är väldigt viktigt att vi i LB07 fortsatt tar ansvar för samtliga medlemmar – ge dem tid, stöd och uppmuntran. Jag har inte lust att leva i en Jack Kerouac liknande sammanhang. Vill lägga tid på de som betyder mest, spelare och kollegor och göra det bästa för dem.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close