skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Nezir Mehmeti FK Besa: ”Får faktiskt räcka någon gång eller lägg ner fotbollen helt”

Igår kom beskedet från Svensk fotbollsförbundet att om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår 23 april kommer seriestarten i de lägre förbundsserierna skjutas upp ännu en gång. Sannolikheten är att Skånes fotbollförbund kommer att följa SFF beslut. Det avgörande datum blir nu den 23 april. Om läget då är oförändrat ser det ut att seriestarten skjuts upp till tidigast 22-23 maj.

Nezir Mehmeti, tränare i FK Besa, vad tycker du om beskedet?
– Tycker det är fruktansvärt dåligt. Man blir så trött på detta när man ser att det samlas hur mycket människor som helst när det kommer till Emporia och en massa andra ställen. Det får faktiskt räcka någon gång eller lägg ner fotbollen helt från div 2 och neråt.

Vilka förhoppningar har du att det då kommer att beslutas om seriespel som planerat?
– Tror inte på det alls. Dem kommer bara förlänga det hela tiden. Vi från div 2 och neråt har varit utan att ha spelat en enda match sedan i oktober månad.

Hur kommer ni att förbereda er? Går det ens när man inte vet något?
– Tror inte att beslutet kommer tas om att vi kommer få spela.

Hur kommer detta beslutet att påverka er i laget?
– Hur ska man förbereda sig? Vi har varit så sjukt taggade om att vi äntligen skulle få spela matcher från och med 1 maj och så kommer detta nu.

Vilka konsekvenser ser du att en uppskjuten seriestart kan få för fotbollsklubbarna?
– Detta kommer påverka alla kan jag lova. Att bara flytta fram på saker gör det jobbigt mentalt när man har varit utan fotbollsmatcher så länge. Hoppas såklart att det inte ska påverka spelarna men det blir jobbigt att motivera när beslut flyttas hela tiden.

Om det nu blir uppskjutet igen, hur tycker du att seriespelet skall spelas i år?
– Det vet jag faktiskt inte förutom att det är sjukt tråkigt ifall det skulle bli så.

Övrigt, något slutord?
– Om det blir uppskjutet så kommer det bli enkelserie tror jag, fast att jag hoppas på helserie såklart. Finns inte ett enda lag i Allsvenskan, Superettan, Ettan som testar sina spelare. Förstår att dem får betalt och det är deras levebröd. Men dom kan smitta lika mycket så som vi i div 2 och neråt. Ska dom spela så ska dem fan ta mig testas så som dem gör i andra länder.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close