skanesport_desktop-panorama-1

Eslövs BKFotbollNyheter

Tränare Peter Olsson i Eslövs BK: ”Ytterst tråkigt!”

Igår kom beskedet från Svenska fotbollsförbundet att om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår 23 april kommer seriestarten i de lägre förbundsserierna skjutas upp ännu en gång. Sannolikheten är att Skåneboll kommer att följa SFF beslut. Det avgörande datumet blir den 23 april. Om läget då är oförändrat ser det ut att seriestarten skjuts upp till tidigast 22-23 maj. 

Peter Olsson, tränare i Eslövs BK, vad tycker du om beskedet?
– Ytterst tråkigt!

Vilka förhoppningar har du att det då kommer att beslutas om seriespel som planerat?
– Hoppas verkligen att det kör igång den 1 maj, finns ju inget som tyder på att vi har en smittspridning på 6-7000 kvm utomhus där 22 spelare är utspridda. Exempelvis träffar ju knappast motståndarnas vänsterback vår dito. Alla är dessutom beredda på att byta om hemma och ta sig till matcher på ett säkert sätt. Såg bilden från Skansen som var fotograferad samtidigt som Malmö FF spelade inför tomma läktare, sjukt. Kan bli kostsamt för många! Tycker dock det är lika sjukt att man diskuterar publik innan man släpper på matcher för ”övriga”, tror inte de tänker långsiktigt här med folkhälsa och alla som håller på med detta ideellt. Elitklubbarna borde hjälpa till med denna fråga och inte bara skrika om publik. Bara att titta var alla deras spelare kommer ifrån, inte är det från deras P10 lag i alla fall, bredden ger toppen. Och nu är vi inne på år två där många säkert hittar andra intresse.

Hur kommer ni att förbereda er? Går det ens när man inte vet något än?
– Vi får fortsätta med samma saker vi gör nu.

Hur kommer detta beslutet att påverka er i laget?  
– Såklart är det jättetråkigt och frågorna blir många.

Vilka konsekvenser ser du att en uppskjuten seriestart kan få för fotbollsklubbarna?
– Redan nu får många klubbar problem, vi är dock lyckligt lottade med en ung hungrig o stor trupp.

Om det nu blir uppskjutet igen, hur tycker du att seriespelet skall spelas i år?
– Såklart en dubbelserie.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close